Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šo sestdien Liepājā uzstāsies Igors Kavalera – šoreiz elektroniski

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 22. februārī, Liepājas kultūras centrā “Wise” uzstāsies projekts “Mixhell”, kuru veido slavenais bundzinieks Igors Kavalera un Laima Leitona, izpildot alternatīvo elektronisko deju mūziku.

Plašākai publikai brazīliešu bundzinieks Igors Kavalera ir pazīstams pēc darbošanās leģendārajā trešmetāla grupā “Sepultura”, kuru 1984. gadā izveidoja kopā ar brāli Maksu Kavaleru. Jāatgādina, ka “Sepultura” bija viena no pirmajām pasaules klases metālmūzikas grupām, kas ieradās Latvijā - tas notika 1992. gada maijā, kad šī brazīliešu apvienība bija absolūti “karsta”, jo iepriekšējā gadā bija klajā nācis tās superalbums “Arise”. Pēc tam gan abi brāļi saplēsās (pie vainas bija Igora sieva, kura tolaik strādāja par “Sepultura” menedžeri), un Makss 1996. gadā grupu atstāja, lai izveidotu “Soulfly”, tomēr 2008. gadā Kavaleras apvienojās zem projekta “Cavalera Conspiracy” karoga. Igors grupai “Sepultura” pilnībā pamāja ardievas tikai 2006. gadā.

Lūk, bet periodā starp abām šīm grupām, ap 2005. gadu, Igors uzsāka dīdžejošanu - kopā ar Laimu Leitonu, multimediju mākslinieci un mūzikas producenti. Abi mākslinieki ir pāris ne vien uz skatuves kā projekts “Mixhell”, bet arī dzīvē - kopā audzinot savus piecus bērnus.

Projekta “Mixhell” ietvaros mākslinieki dažādus elektroniskās mūzikas stilus, piemēram, tehno, “industrial” un “acid house”, miksē ar rokmūziku un pat metālmūziku. “Mixhell” priekšnesumā saplūst akustiski un elektroniski radītā mūzika - Igors priekšnesumu papildina ar bungu spēli, tā dodot papildu jaudu citādi standartā esošai deju mūzikas kompozīcijai. Ja parasti šajā projektā iesaistās arī citi mūziķi, tad Liepājā tas uzstāsies kā duets.