Ar četriem koncertiem pie mums viesosies fadu dīva Marija Emīlija

© Publicitātes foto

Šonedēļ ar četriem koncertiem Latvijā viesosies izcilā jaunās paaudzes fadu dziedātāja Marija Emīlija, kuru atzinīgi vērtējuši gan šī žanra lietpratēji, gan klausītāji.

Pirmais Marijas Emīlijas koncerts mūsu pusē plānots jau šo trešdien, 19. februārī, kad viņa uzstāsies VEF Kultūras pilī. Pēc tam dziedātāja būs skatāma un klausāma 21. februārī Latgales vēstniecībā Gors Rēzeknē, 22. februārī - Dikļu pilī, bet 23. februārī - Ēdoles pilī.

Marija Emīlija (Maria Emilia) savu muzikālo izjūtu mantojusi no tēva, kurš bijis ģitārists fado mūzikas restorānos un krogos Brazīlijā un Portugālē. Speciālisti atzīmē, ka dziedātāja fadu izpilda ar apbrīnojamu vieglumu, it kā mūzika būtu viņas elpa. “Fadu ir kā puisis, kā dzīves biedrs, ar ko varu dalīties savos pārdzīvojumos un priekos, maigumā,” saka Marija Emīlija. Jāatgādina, ka fadu saknes meklējamas aizpagājušā gadsimta 20. gados Portugāles nabadzīgākajos rajonos, kur apgrozījās jūrnieki, cietumnieki, ielasmeitas un sabiedrības zemāko slāņu pārstāvji. Šis žanrs ir slavens ar savu izteiksmīgo, dziļo un melanholisko raksturu.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!