Svētdiena, 28.aprīlis

redeem Gundega, Terēze

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Aisha zaudē derībās, tomēr vienalga iemācas spēlēt ģitāru

© Andrejs Strokins/ F64 Photo Agency

Par pārsteigumu dziesmu aptaujas “Muzikālā banka” fināla koncertā Daugavpilī parūpējās dziedātāja Aija Andrejeva – viņa, šķiet, pirmoreiz uz skatuves kāpa ar ģitāru.

Aijas Andrejevas parādīšanās uz skatuves (aptaujas Top 15 bija iekļuvusi viņas dziesma “Bungādiņas”) iesākumā Daugavpils Olimpiskā centra zālē izraisīja sajūsmas izsaucienus, kam par iemeslu kalpoja dziedātājas mazā, melnā kleitiņa - zālē sēdošo vērtējumā tērpu konkurencē tā varēja sīvi konkurēt ar Aminatas dekoltē.

Pēc tam skatītāji sāka apspriest Aijas rokās redzamo ģitāru - līdz šim šādu instrumentu vairāk bija ierasts redzēt citas latvju popmūzikas dīvas Māras Holšteines-Upmanes arsenālā. Pagaidām gan viņu vēl nevarot saukt par ģitāru spēlējošu mūziķi - no šāda epiteta vairījās pati Aija. Izrādās, ka pirms kāda laika viņa esot saderējusi ar savu līdzgaitnieku, producentu Kasparu Ansonu uz kasti alus (Aijas versijā - “uz 20 aliem”), ka pusgada laikā iemācīsies uz ģitāras nospēlēt kādu Dženisas Džoplinas dziesmu - zaudējusi, taču apņēmība iemācīties spēlēt neesot zudusi. Nu tas beidzot puslīdz arī izdodoties, un ģitāra viņas rokās koncertos parādīšoties arī turpmāk.