Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Camila Cabello “Romance”

© Publicitātes foto

Šā brīža aktuālākajai popa un “r&b” zvaigznei, kubiešu izcelsmes amerikāņu dziedātājai Karlai Kamilai Kaveljo Estrabao ir tikai 22 gadi, taču viņa jau paguvusi spēji ielauzties mūzikas Olimpā.

Viņas debijas albums tika izdots pašā 2018. gada sākumā un Amerikas topā uzlēca līdz pat pašai augstākajai ailītei (Britu salās tas bija trešais), bet 2019. gada pašā nogalē izdotais “Romance” otrpus Atlantijas okeānam bija “tikai” trešais, Apvienotajā Karalistē - 14. Izgāšanās? Nē, taču! Pietiek tikai ar vienas tā dziesmas, kopā ar dzīvesbiedru Šonu Mendesu iedziedātā hita “Senorita”, panākumiem, lai sauktu šo ripuli par veiksmīgu - minētais singls bija Nr.1, šķiet, visos prestižākajos topos.

Rietumu kritiķi albumu lielākoties vērtējuši ar stabilām trim vai pavājām četrām zvaigznēm, kas šāda veida mūzikai tulkojama kā liela atzinība. Jāatgādina, ka Kamila Kaveljo tika atrasta šova “X Factor” plašajās dzīlēs: šī pasākuma otrajā sezonā, 2012. gadā, trešo vietu ieguva meiteņu grupa “Fifth Harmony”, kuras sastāvā ietilpa arī šī Karību salu pērle.

PAR. Salīdzinot ar Kamilas debijas albumu, jaunais darbs ir drošāks un pārliecinošāks, arī nobriedušāks, taču jaunības degsme nekur nav zudusi. Radiostacijas vago “Senorita”, tomēr īpašāk izcelt gribētos citu singlu -sprigano “Cry For Me”. Ļoti jaudīga ir albumu ievadošā “Shameless”, teicamas vokālās dotības tiek demonstrētas dziesmā “Should’ve Said It” (patiesībā tās tiek demonstrētas visa albuma gaitā), “latino pop” faniem patiks “Liar”, bet no lēnajiem gabaliem vēl var izcelt skaisto “Dream Of You”. “Par šo mūziķi mēs nākotnē vēl daudz dzirdēsim,” šo rindu autors vēstīja, aprakstot Kamilas debijas albumu. Nu, lūk, jau dzirdam!

PRET. Komercmūzika šī termina vistiešākajā nozīmē, taču - tādi ir šīs mūzikas biznesa spēles noteikumi. Kaut kur lasīts, ka jaunais albums esot pārpilns ar garlaicīgām balādēm - īsti tam negribētos piekrist, tomēr sava daļa taisnības tajā ir.