Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA:Banga "Moderns prieks"

© Publicitātes foto

Pavisam jauna latvju modernā roka grupa, kurā spēlē nepavisam ne jauni (ne nezināmi) modernā roka pārstāvji, klausītāju vērtējumam nodevuši EP jeb minialbumu ar četrām dziesmām – laikam, lai ieinteresētu, jo būšot vēl (dziesmas), un tad tikšot izdots arī pilnais albums.

Uzmetot aci “Bangas” sastāvam, tajā manāmi pazīstami vārdi: Kārlis Butins spēlējis rokapvienībā “Parara”, tiesa, tur viņa pārziņā bija ģitāra un mikrofons, bet “Bangā” viņš bez dziedāšanas pielikts arī pie bungām, savukārt ģitārists Oskars Liukis ir no grupas “Gene Kruppa”.

Vēl - basģitārists Karolis Juškausks, kurš raustījis četras stīgas arī dzimtajā Lietuvā, Viļņas rokgrupā "No Real Pioneers". Albums ierakstīts pie Ģirta Laumaņa jeb Lomika viņa studijā “Hodila Records”. “Ir patiess prieks, ka pēc vairāk nekā desmit gadu darbības rokmūzikā esam paši sev, bez liekām ambīcijām, atraduši svaigumu grandžīgos rifos,” pauž mūziķi. Klātienē šo blici varēs sastapt 7. februārī klubā “Depo”.

PAR. Patiešām jauks svaigums, lielākoties postgrandža ritmos - pēdējoreiz kaut ko tikpat līdzīgi elegantu izdevās dzirdēt pērn debitējušā “Indygo” vokālista Mārtiņa Vatera projekta “Reiner” ritmos. Ļoti labas dziesmas ir “Labs puika” un “Noziegums”, kuras ieturētas tādā kā mazliet psihedēliska “Queens Of The Stone Age” manierē, savukārt dziesma “Niknos vārdos” skan tā, it kā tai savu muzikālo roku būtu pielicis Arnis Račinskis. Pats veiksmīgākais un superīgākais ir minialbuma ceturtais gabals “Izpletnis”, kas ir kaut kas starp abām minētajām nometnēm, tikai ar lēnīgāku ievadu un ļoti efektīgu kulmināciju. Trekna plus zīme jāliek arī dziesmu tekstiem.

PRET. Pēc četrām dziesmām izdarīt spriedumu par “Bangu” ir pāragri, turklāt nav arī skaidrs, vai šis projekts izveidojies uz ilgu laiku.