Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Cēsis uzstāsies britu alternatīvā čelliste Aijanna Vitera-Džonsone

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 1. februārī, Koncertzālē “Cēsis” pirmo reizi Latvijā uzstāsies britu čelliste, dziedātāja un dziesmu autore Aijanna Vitera-Džonsone (Ayanna Witter-Johnson).

Aijanna Vitera-Džonsone “ir rets, bet izcils piemērs tam, kā iespējams veiksmīgi apvienot klasisko un alternatīvo “r&b” mūziku,” tā šo mūziķi piesaka Rietumu apskatnieki. Ar izcilību absolvējusi prestižo Londonas Trīsvienības Labana mūzikas un dejas konservatoriju un Ņujorkas Manhetenas Mūzikas skolu, Aijanna raksta pati savu orģinālmūziku, kā arī darbojusies akadēmiskās mūzikas laukā, veidojot aranžijas pat Londonas simfoniskajam orķestrim un “BBC” simfoniskajam orķestrim. Pateicoties individuālajai meistarībai, unikālajam vokālam, dziesmu tekstiem un spējai prasmīgi interpretēt skaņdarbus čellam, Aijanna spēj uzrunāt gan klasiskās mūzikas, gan urbānās kultūras cienītājus.

Aijannas debijas albums “Road Runner” nāca klajā 2019. gadā. Tajā dominē basa līnijas, džezs un “r&b” melodijas. “Albums izseko ceļam, ko mērojusi šī dziedātāja, dziesmu autore un čelliste, kurai, šķiet, bez piepūles izdodas atrast savu taku muzikālajā spektrā no klasiskās mūzikas līdz eklektiskam soulam. Čella skanējums līdzās ierastajam samtainajam plūdumam ieguvis arī zināmu raupjumu, Aijannai spēlējot gan klasiskajā manierē ar lociņu, gan klaudzinot to kā sitamo instrumentu,” tā šo darbu novērtē mūzikas kritiķi.

Jāpiebilst, ka Viteras-Džonsones koncerts ieskandinās rudenī gaidāmo sesto starptautisko festivālu “Čello Cēsis”, kas notiks no 18. - 20. septembrim. Pilna festivāla programma tiks izziņota 3. februārī, un tad pat tiks sākta arī biļešu tirdzniecība.