Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Pirmo reizi Latvijā koncertēs austriešu postblekmetālisti

© Publicitātes foto

Šo ceturtdien, 30. janvārī, Ģertrūdes Ielas teātrī pirmo reizi Latvijā spēlēs pasaulē pēdējos gados strauji popularitāti guvusī Austrijas “post black metal” grupa ar interesanto nosaukumu „Harakiri For The Sky” .

„Harakiri For The Sky” ir salīdzinoši jauna grupa, ko 2011. gadā izveidoja grupu "Bifröst" un "Karg" mūziķi Mihaels Vāntraums jeb JJ (vokāls) un Matiass Solaks jeb MS (ģitāras, bass, bungas). Sākotnēji abi šo apvienību bija iecerējuši tikai kā studijas projektu, taču pastiprinātās uzmanības un pieprasījuma dēļ „Harakiri For The Sky” sāka spēlēt arī “dzīvos” koncertus, tiem piesaistot sesijas mūziķus. Austriešu kontā ir četri studijas albumi, no kuriem īpaši jāatzīmē 2016. gadā izdotais “III: Trauma”, kas tika nominēts pat prestižajai mūzikas balvai “Amadeus Austrian Music Award”, kā arī 2018. gadā klajā nākušais “Arson”, kas savukārt var palepoties ar iekļūšanu Vācijas Top 30.

“Mūzikas cienītāji viņus jau nodēvējuši par žanra spēcīgāko jaunpienācēju - melodiski, emocionāli, mistiski, auksti un melanholiski. Nereti „Harakiri For The Sky” dēvē par grupu, kas radījusi savu unikālo skanējumu, tajā apvienojot blekmetālu, “shoegaze” un postroku, kļūstot populāra īsā laika posmā,” šo grupu piesaka koncerta organizatori. Par to, ka tas nav pārspīlēkjums, ikviens var pārliecināties interneta vietnē “YouTube” atrodot dziesmu “The Traces We Leave” un noskatoties tās spēcīgo videoklipu. Jāpiebilst, ka koncerta iesildošajā daļā līdzvērtīgs projekts no Lietuvas - nupat spēlēt atsākusī postblekmetāla grupa “Devlsy”, kas Rīgā viesojusies arī iepriekš.