Ceturtdiena, 9.maijs

redeem Einārs, Ervīns, Klāvs

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA. Fools On Parade "Hometown Stories"

© Pixabay

“Fools On Parade” ir četri jauni puiši no Ropažiem, kas spēlē alternatīvo roku un/vai postgrandžu: Niks Velmeris (vokāls, ģitāra), Tomass Artūrs Klintsons (soloģitāra), Ralfs Kalniņš (bass) un Edgars Kučiks (bungas).

Šogad “FoP” ļoti mērķtiecīgi uzstājās dažādos koncertos un festivālos, tostarp “Summer Sound”, kā arī izdeva debijas albumu, kurā iekļautajai dziesmai “Remember Me” tapis arī videoklips. Pagaidām par šo grupu droši vien nav dzirdējuši diez ko daudzi, taču viņiem viss vēl priekšā - par savu apvienošanās brīdi ropažnieki sauc 2016. gada jūniju. Pie lielākajiem panākumiem laikam gan jāmin trīskārtējo mēneša favorītu statuss “Radio SWH” raidījumā “Priekšnams”. Albums ar kopskaitā desmit dziesmām “ir personīgs stāsts par “FoP” dalībnieku piedzīvoto viņu skolas laikā,” vēstīts uz šī diska bukleta vietā esošās lapeles. “”FoP” - jauni, dedzīgi, drosmīgi un aizrautīgi. Inteliģentie huligāni ar savu skatījumu uz lietām un cilvēku savstarpējām attiecībām. “FoP” puiši mīl radīt mūziku un rādīt to publikai. Vislielāko prieku viņiem sniedz tas, ka ir izdevies iekustināt publiku un aizraut to līdzi savās performancēs. Šis albums tika ierakstīts maksimāli tuvu “FoP” skatuves sniegumam. Tas ir izdevies, un tāpēc iesakām negatavajiem neklausīties!” skan grupas jaunības maksimālisma apdvestais vēstījums. Desmit dziesmas, visas angliski.

PAR. Kaut kādu iemeslu dēļ - varbūt neveiksmīgāks koncerts, varbūt radies sajukums ar kādu citu blici - bija radies priekšstats, ka “FoP” spēlē pilnīgu… Nu, ka šī nav diez ko laba grupa, un vienīgais vērā ņemamais tās biogrāfijā ir fakts, ka tajā spēlē “Lingas” ģitārista Viktora Fedosejeva jeb Vikas puika. Izrādījās pilnīgi aplams priekšstats! Enerģisks, aizrautīgs un jauneklīgs postgrandžs, kam no aktīvajām grupām šobrīd latvju zemē pat grūti atrast līdziniekus. Iesākuši ar vareno “Fo Fools” un vēl vairāk uzkurinājuši tempu ar “Just Yeah”, jaunie ropažnieki nenoņem kāju no gāzes pedāļa līdz pat albuma beigām. Bez abiem minētajiem gabaliem vēl gribētos izcelt “Remember Me”, “Heartbreaker” un it īpaši “No Money No Honey”. Velmera vokāls atsauc atmiņā Gevinu Rosdeilu (“Bush”), Vesu Skentlinu (“Puddle Of Mudd”) un citus postgrandža varenos, arī instrumentālisti spēlē godam. “FoP” ir viens no apskatnieka 2019. gada patīkamākajiem atklājumiem latvju rokmūzikā.

PRET. Postgrandžs sen neesot modē. Nu, var jau būt… Nekādas augstās muzikālās mākslas te, protams, gan nav, arī gar rokbalādēm pagaidām šiem čaļiem vēl nevajadzētu grābāties - diez ko nesanāk. No tipogrāfiskā viedokļa CD buklets gan izskatās, maigi izsakoties, pabaisi, bet nu - puiši vismaz centušies izdot albumu arī taustāmā formātā.