Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šonedēļ arēnā "ABBA" šovs ar oriģinālo grupas basistu

© Publicitātes foto

Vecgada priekšvakarā, 29. decembrī, “Arēnu Rīga” pieskandinās pasaulē populārākais leģendārās grupas “ABBA” mūzikas šovs “Arrival From Sweden. The Music Of ABBA”.

Grupa “Arrival From Sweden” dibināta pēc Vikijas Zeterbergas iniciatīvas 1995. gadā Gēteborgā. Tā ātri kļuva par vienu no pasaulē populārākajām un pārdotākajām “ABBA” vizuālā tēla un mūzikas atdarinātāju grupām. “Arrival From Sweden” apceļojusi vairāk nekā 60 valstis, sniedzot simtiem koncertu, piedalījusies dažādos televīzijas un radio raidījumos, sadarbojusies arī ar gandrīz 60 pasaules simfoniskajiem orķestriem, tostarp no Sanfrancisko, Bostonas, Dalasas, Hjūstonas un Atlantas. Jāpiebilst, ka šai grupai vienīgajai pieder tiesības atspoguļot “ABBA” mākslinieku oriģinālo izskatu, strādājot kopā ar dizaineri Ovi Sandstrēmu, kas ir veidojis visus “ABBA” skatuves tērpus un kam tie arī pieder. “Arrival From Sweden” ir vienīgie, kas saņēmuši nekad neizdotās “ABBA” dziesmas “Just A Notion” ieskaņošanas atļauju, pie tam tieši no tās radītājiem - Bjerna Ulveusa un Benija Andersona.

Savukārt grupas uzstāšanos Rīgā īpašu padara “ABBA” oriģinālā sastāva basģitārista Maika Vatsona piedalīšanās. “ABBA” karjeras laikā Vatsons piedalījies vairāku albumu ierakstos un koncertturnejās, viņa basģitārista spēlētprasme novērtējama arī leģendārajos hitos “Mamma Mia”,S.O.S”, “Gimme! Gimme! Gimme!”, “Winner Takes It All”, “Does Your Mother Know?”, “If It Wasn’t For The Nights” un “Supertrouper”. Kā atzīst ģitārspēles speciālisti, Maika Vatsona prasmes ir tik daudzpusīgas, ka aptverot gan diskrētu ritmu, gan krāšņas melodijas, turklāt viņš efektīvi izmantojot oktāvas. Starp citu, tieši basists Maiks iejuties Napoleona lomā “ABBA” albuma “Waterloo” vāka fotogrāfijai.

Plānots, ka koncertā izskanēs visi populārākie grupas “ABBA” hiti: “Dancing Queen”, “Mamma Mia”, “Does Your Mother Know”, “Take A Chance”, “S.O.S.”, “The Winner Takes It All”, “Super Trouper”, “Money Money Money”, “Waterloo”, “Honey Honey”, “Fernando”, “Chiquitita”, Thank You For The Music”, “Knowing Me Knowing You”, “Lay All Your Love On Me”, “Gimme! Gimme! Gimme!” un, protams, “Happy New Year”.