RECENZIJA: Fall Out Boy "Greatest Hits"

© Publicitātes foto

Gatavojoties tūrei ar atbilstošu nosaukumu “Hella Mega Tour”, kurā bez viņiem brauks arī “Green Day” un “Weezer”, amerikāņu poppanka grupa “Fall Out Boy” izdevusi savu labāko dziesmu izlasi, kuras nosaukums pilnā versijā ir “Greatest Hits: Believers Never Die – Volume Two” - pirmā nāca klajā pirms desmit gadiem.

Šī grupa izveidota 2001. gadā, 2009. gadā pajuka, bet pēc četriem gadiem atkal atjaunojās. Pavisam tās diskogrāfijā ir septiņi studijas albumi, no kuriem pēdējais izdots pērn - tas saucās “Mania”.

Izlasē iekļautas divas dziesmas no tā, pa četrām no albumiem “Save Rock And Roll” (2013) un “American Beauty/American Psycho” (2015), kā arī divi iepriekš neizdoti gabali - “Bob Dylan” un par hitu jau kļuvušais kopdarbs ar reperi Wycleaf Jeans dziesmā “Dear Future Self (Hands Up)”. Un vēl te ir repera Lil Peep šogad izdotajā izlasē “Everybody’s Everything” iekļautais kopdarbs “I’ve Been Waiting”. 13 dziesmas, ne vairāk un ne mazāk.

PAR. Nav gandrīz nevienas dziesmas, kurai piesieties - viss albumā iekļautais skaņu materiāls izskan ar milzu enerģiju un pārliecību, pēc tā noklausīšanās labs noskaņojums garantēts. Kā īpašas blociņā atzīmētas dziesmas “My Songs Know What You Did In The Dark (Light Em Up)”, “The Phoenix”, “Alone Together”, “Centuries” (ar Sjūzenas Vegas hita “Tom’s Diner” semplu), “Uma Thurman”, “Irresistible” un “The Last Of The Real Ones”, taču tām droši varētu pieplusot vēl dažus gabalus. Arī abi iepriekš nedzirdētie gabali pārliecina, lai gan pielec mazliet lēnāk.

PRET. “Fall Out Boy” faniem droši vien lielas jēgas no šīs izlases nav - viss taču iepriekš jau līdz nemaņai atklausīts.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.