Valmierā un Rīgā skanēs simfoniskie roka hiti

© Publicitātes foto

Šonedēļ, 19. decembrī Valmieras Kultūras centrā un 20. decembrī Rīgas Kongresu namā, ar programmu “Simfoniskie roka hiti. Tumsas pavēlnieks” uzstāsies pasaulē pirmais dejojošais simfoniskais orķestris “Concord Orchestra”.

“Concord Orchestra” koncerti ir visai savdabīgi - to laikā mūziķi nesēž uz krēsliem, bet gan dejo ar saviem instrumentiem, radot uz skatuves īpaši aizraujošu atmosfēru. Mūziķu kustības iestudējuši horeogrāfi, bet tērpus, kas ir apvienības zīmola neatņemama sastāvdaļa, radījusi modes dizaineru grupa. Slavenā itāļu diriģenta Fabio Pirolas vadībā “Concord Orchestra” sastāvā uzstājas profesionāli mūziķi no Eiropas un Krievijas - ir vijoļu bagātība, skarbās altu skaņas, čellu šarms, kontrabasa varenība un vētrains bungu rokenrols. Krāšņa gaismu šova pavadībā mūziķi izpildīs leģendāras rokmūzikas kompozīcijas - “Metallica”, “Linkin Park”, “Rammstein”, “Scorpions”, “Survivor”, “The Beatles”, “Led Zeppelin”, “Nirvana”, “Aerosmith”, “Depeche Mode”, “Europe”, Steve Vai, “Queen”, “Status Quo”, “Bon Jovi”, “Muse”, “Maroon 5” un “AC/DC” nemirstīgo hitu aranžējumus. Īpašu atmosfēru rada uz lielā ekrāna demonstrēti video efekti ar unikālām slavenu rokgrupu fotogrāfijām.

Izklaide

Veikalu plauktos nonākusi nošu grāmata, kuras lappuses sola aizraujošus mirkļus ģitārspēles entuziastiem – gan profesionāliem mūziķiem, gan iesācējiem. Grāmatas autors ir pašmāju ģitārvirtuozs Mārcis Auziņš, un tā ir vēl viens solis ceļā uz šī mūzikas žanra pilnveidošanu Latvijā.

Svarīgākais