Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Otrdien Rīgā uzstāsies vokālā supergrupa "Accent"

© Publicitātes foto

Šo otrdien, 10. decembrī, improvizācijas un džeza mūzikas koncertsērijas "Art Of Riga Jazz" ietvaros kinoteātrī "Splendid Palace" savu gluži svaigo Ziemassvētku albumu prezentēs starptautiskā “a cappella” supergrupa "Accent", kurā apvienojušies talantīgi dziedātāji no piecām valstīm.

Sešu vīru “a cappella” grupas "Accent" jaunāko albumu "Christmas All The Way" atzinīgi novērtējuši vairāki vadošie pasaules džeza mūzikas mediji. ""Christmas All The Way" valda jauneklīga, saistoša gaisotne - tas ir optimistiskāks muzikālais skatījums, kas aicina, pavedina un rāda ceļu tālāk. Varam derēt, ka Ziemassvētku vecītis paturēs šo sev," raksta prestižais amerikāņu džeza portāls "All About Jazz". Rīgā apvienība jauno programmu piedāvās simtprocentīgā “a cappella” manierē, pierādot, kāpēc tiek uzskatīta par visstraujāk progresējošo šā stila pārstāvi pasaules mūzikas industrijā.

Grupa radusies 2011. gadā, kad tās dalībnieki sāka virtuāli sadarboties dziesmu rakstīšanā un to videoklipu radīšanā. 2015. gadā tika izdots pirmais "Accent" albums "Here We Are", kas uzreiz pievērsa džeza pasaules uzmanību. Reāla kopdarbība studijā aizsākās pirms diviem gadiem, kad "Accent" ierakstīja minialbumu "In This Together". Grupa spēj piedāvāt stila kvalitātes labākajās "Take 6", "The Manhattan Transfer" un tamlīdzīgu ansambļu tradīcijās un arī mūsdienu populārās mūzikas auditorijai uztveramas dziesmas. ""Accent" ir pārsteidzošākā jaunā vokālā grupa uz planētas!" atzīst Džordže Kalandrelli (Jorge Calandrelli), ar sešām "Grammy" balvām godalgotais argentīniešu komponists un aranžētājs, kurš arī ka viesmākslinieks piedalījies grupas jaunā albuma ierakstā. "Lieliski aranžētāji un dziedātāji - viņi piedāvā viskrāšņākās harmonijas, nevainojamu svingu un grūvu, kā arī izjūtu un intonāciju."