Otrdiena, 19.marts

redeem Jāzeps

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Markus Riva “Laika upe”

© Publicitātes foto

Gandrīz katrs šovā “X Faktors” iesaistītais tā tiešraidē cenšas pareklamēt arī savas novitātes. Protams, ka šo iespēju izmantoja arī šova vadītājs Markus Riva, uz kura pleca pēdējo mēnešu laikā izraudājušās desmitiem no šova izbalsoto dziedātāju. Svētdien viņš lika galdā, tas ir, atskaņoja ēterā popūriju (vai miksli) no divām savā sestajā studijas albumā iekļautajām dziesmām - tas viņam ir pirmais latviešu valodā.

Kā stāsta pats dziedātājs, dziesmas latviešu valodā viņa repertuārā nav nekāds jaunums, tomēr tās nekad nav bijušas apkopotas vienā albumā: “Nu tas beidzot ir noticis, un ne velti ierakstam dots nosaukums “Laika upe” - tieši šis skaņdarbs, kas izdots jau pirms kāda laika, mani iedvesmoja uz šādu soli.” Šo dziesmu mūzikas un tekstu autors lielākoties ir pats Miķelis. Albumā iekļautas septiņas kompozīcijas, un ierakstā piedalījušies gan Latvijā, gan ārpus tās pazīstami mūziķi un producenti. Piemēram, duets ar Dināru Rudāni “Kamēr vien mēs esam” radīts kopā ar dziedātāju Janu Kay, savukārt skaņdarba “Laika upe” līdzautors ir Ruslans Kvinta - ukraiņu producents, kurš sadarbojies arī ar tādiem māksliniekiem kā Svetlana Loboda, Sofija Rotaru un citiem. “Esmu laimīgs un pagodināts sastrādāties ar talantīgiem kolēģiem tepat no Latvijas un man ir liels prieks, ka mans sestais albums skanēs latviski - šī ir valoda, kurā es domāju un jūtu, un, lai arī mani vienmēr ir interesējis, kas ir aiz horizonta, vislabāk es jūtos mājās,” tā Markus Riva.

PAR. Radiostacijās varētu aiziet un/vai klausītāju sirdīs iekrist dziesmas “Laika upe”, kurā Markus teju mērogos 1:1 izklausās pēc Laura Reinika (starp citu, šāda līdzība vērojama vēl vairākos gabalos), kā arī “Kamēr vien mēs esam”, kurā sev pavisam neraksturīga ir Dināra. Pārējās dziesmas - viegls, uz nerviem īpaši nekrītošs un kvalitatīvi nostrādāts pops vai mazliet enerģiskāks “pop & dance”, no kura vēl varētu izcelt dziesmu “Melns vai balts”.

PRET. Šis albums uzskatāmi parāda, kāpēc Markus Riva pie mums nav sasniedzis kaut vai jau minētā Laura Reinika līmeni - septiņās dziesmās varētu sniegt visu savu pēdējā laika daiļrades konsistenci, taču neviens no šiem gabaliem nav cienīgs saukties par superhitu. Viss perfekti nostrādāts un noslīpēts, taču - neaizrauj. Toties Markus var droši pretendēt uz Ginesa muzikālo rekordu grāmatu: kā jūs domājat, cik reizes trīsarpus minūšu garajā dziesmā “Apskauj mani vēl” izskan šī frāze? Akurāt 35! Zeme, atveries…