Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Modris Skaistkalns pievērsies enerģiskai rokmūzikai

© Publicitātes foto

Kādreizējais 90. gadu vidus latviešu supergrupas “100. debija” dalībnieks Modris Skaistkalns izveidojis jaunu apvienību “Mark In Red”, kas pievērsusies enerģiskai un dinamiskai rokmūzikai.

Nupat grupa “Mark In Red” laidusi klajā debijas singlu “Faces And Waves”, turklāt vienlaicīgi ar tā izlikšanu straumēšanas platformās piedāvājot klausītājiem arī ar lāzeri iededzināta teksta video, “lai ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību uzdotu jautājumu par robežas esamību starp virtuālo un reālo pasauli, kur tūkstoš draugu un visa cita pieejamība onlainā var nozīmēt ilgu atvadīšanos no saules gaismas”.

Interesanti, ka dziesmas vēstījums ir par slavu internetā un vientulību.

„Jā, mēs zinām, ka paradoksālā kārtā šo dziesmu iespējams noklausīties tikai internetā. Taču tieši tur, mēs uzskatām, šie jautājumi ir visaktuālākie,” pauž paši mūziķi.

Šīs dziesmas mūzikas autors ir grupas vokālists un producents Modris Skaistkalns, bez viņa vēl “Mark In Red” sastāvā ietilpst Raitis Balandīns (ģitāra), Armands Pauls (basģitāra) un Krišs Kāpostiņš (bungas). “Mark In Red” radusies uz Skaistkalna 2015. gadā izveidotās grupas “Moontalk” bāzes. Šī komanda spēlēja alternatīvo roku ar līdzībām uz “Placebo” pusi. 2015. gada pavasarī grupa pat izdeva minialbumu jeb EP un video klipu dziesmai "I Hope I Blow Your Mind". Līdz pat 2018. gadam “Moontalk” sniedza koncertēja dažādās Latvijas vietās, tostarp uzstājās arī festivālos "Positivus", "SummerSound", "Rock Up" u.c. 2019. gada sākumā grupas nosaukums tika nomainīts uz “Mark In Red”, “piešķirot vairāk enerģijas un dinamikas grupas darbībā” - tā to komentē grupas nometne. Singls „Faces And Waves” pieteikts kā priekšvēstnesis grupas debijas albumam, kuru plānots izdot nākamajā gadā.