Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Patrisha "Patrisha bija šeit"

© Publicitātes foto

Šis gads pagājis jaunās dziedātājas Patrisha (īstajā vārdā Patrīcija Ksenija Cuprijanoviča) zīmē – sociālie tīkli un interneta vietnes ik pa laikam tiek gluži vai pārpludināti ar ziņām par viņas gaitām. Nekāds brīnums, jo tikai 18 gadus jaunā Patrisha ir pirmā un pagaidām vienīgā dziedātāja no Latvijas, kurai kabatā ir līgums ar ierakstu gigantu “Universal Music”. Kā tas šajā moderno tehnoloģiju laikmetā ierasts Rietumu pasaulē, koncerna ļaudis talantīgo meiteni bija noskatījuši interneta vietnē “Instagram”, kur Patrīcija publicēja savas dziesmas.

Līgums tika parakstīts gada sākumā, un kopš tā brīža izdoti jau trīs singli “Es varu būt tā”, “Visu un vēl vairāk” un “Lai tev sāp”. Nākamais solis ir debijas EP ar kopskaitā sešām dziesmām, no kurām trīs gan ir minētie singli. Dziesmas tapušas sadarbībā mūziķiem un producentiem no Latvijas, Zviedrijas, Lielbritānijas un Somijas, tās ierakstītas studijās Rīgā, Berlīnē un Helsinkos.

“Šī albuma iznākšana man ir ļoti liels notikums un jūtos pateicīga visiem, kas ar mani bijuši kopā tā tapšanas laikā. Uzsāktā sadarbība ar “Universal Music” man devusi nenovērtējamu atspēriena iespēju, kas ļāvusi pārvarēt savas bailes, radīt jaunu mūziku un to parādīt arī citiem,” tā Patrisha. Minialbums pieejams digitālajās platformās, bet “dzīvajā” to varēs noklausīties jau šo piektdien, 29. novembrī, koncertzālē “Palladium”, kur Patrisha uzstāsies kā grupas “Astro'n'out” koncerta īpašais viesis.

PAR. Albums mobilo telefonu un digitālo topu cienītāju paaudzes aprindās aizies “uz urrā!” - vismaz Latvijā. Patrisha noteikti ir viena no cerīgākajām jaunā viļņa popdziedātājām. Viņas dziesmas ir ritmiskas un melodiskas, arī viegli uztveramas, taču nav lētas. Ar lielu plus zīmi jāatzīmē jau dzirdētās “Visu un vēl vairāk” un “Lai tev sāp”, bet no trim nedzirdētajām dziesmām - hiphopa un “dance pop” himna jaunības maksimālismam “Patrisha bija šeit”, kuras ierakstā piedalījušies arī Su$hi Takeut un Rolands Če. Tiesa, par pēdējās tekstu gan gribētos padiskutēt: ir saprotams, kā “šodien virs galvas celsim trofejas”, bet kā pēc tam “dzersim Molotova kokteiļus” gan šķiet visai nerealizējama lieta…

PRET. Lielās devās Patrishas dziesmas tomēr sāk garlaikot. Pat tikai sešu dziesmu garajā minialbumā daži gabali, piemēram, “Mazais noslēpums” un it īpaši “Nav pasaka mana” ir no sērijas “tie te var būt, bet var arī nebūt”, tiesa, “dzīvajā” izpildījumā tie skan pieņemamāk. Labi, lai būtu, pagaidām tāpat grūti prognozēt, kur vedīs šīs meitenes ceļš, un kāds tas būs.