Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Nedēļas nogalē Latvijā uzstāsies lietuviešu populārākā regeja grupa

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas nogalē ar diviem koncertiem Latvijā viesosies Lietuvas regeja grupa “Ministry Of Echology” - 29. novembrī Rīgā, “Tallinas Pagalmā” un 30. novembrī Cēsīs, “Fonoklubā”. Šajos koncertos kaimiņi prezentēs savu jaunāko studijas albumu “Mixed Feelings”.

Grupā “Ministry Of Echology” darbojas septiņi dalībnieki, kuri lielākoties bāzējas Lietuvas galvaspilsētā Viļņā. Grupas mūzika ir raksturojama kā gaumīga “roots reggae” un elektroniskās regeja mūzikas stilu sintēze, bet to dzīvajā izpildījumā nebūs vīlušies arī “rub-a-dub” un rokmūzikas fani. Šī grupa izveidota 2009. gadā, apvienojoties Viļņas labākajiem regeja mūziķiem un divām lieliskām vokālistēm.

“Ministry Of Echology” dzied gan par sociālām tēmām, gan arī mīlas stāstiem, gan arī par dzīvi Viļņā. Līdzīgi kā pasaulē slavenākajās regeja dziesmās, grupas vēstījums ir saprotams jebkurā valodā. Līdz šim grupa ir muzicējusi Polijā, Vācijā, Latvijā, Igaunijā, Krievijā un Francijā, kā arī lielākajos Lietuvas festivālos, iekustinot pūli deju soļos katrā koncertvietā. Jāpiebilst, ka Rīgas koncertā dīdžeju statusā angažēti latvju regeja grupas “Riga Reggae” dalībnieki, bet pēc Cēsu koncerta kā dīdžejs uzstāsies Horens Stalbe.