Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Lindsey Stirling "Artemis"

© Publicitātes foto

Amerikāņu vijolniece un komponiste Lindsija Stērlinga ir ļoti daudzpusīga māksliniece. Viņa izpilda kompozīcijas dažādos žanros, sākot no klasiskās mūzikas un popa līdz pat elektroniskajai deju mūzikai un rokam, turklāt spēlē gan oriģināldarbus, gan citu izpildītāju dziesmu kaverversijas. It īpaši populāra viņa ir internetā – skaņdarba “Crystalize” video pirms septiņiem gadiem bija astotais skatītākais interneta vietnē “YouTube”, bet septembrī viņas sekotāju skaits šajā kanālā pārsniedza 12 miljonus, bet video skatījumu skaits – 2,7 miljardus (!).

Lindsijas kontā ir arī pieci studijas albumi, no kuriem jaunākais nācis klajā septembrī. “Ar šo albumu vēlējos cilvēkus rosināt padomāt par to, ka pat vissliktākajos brīžos katram mākonim mēdz būt sudraba maliņa. Lai kristu izmisumā, tā vietā labāk no radušās situācijas mācīties un attīstīties,” par albumu stāsta Stērlinga.

Tiesa, vokālā materiāla te ir diezgan pamaz, līdz ar to diezgan pagrūti no šīm kompozīcijām izlobīt minēto vēstījumu… Kopumā albumā iekļauti 13 skaņdarbi, tostarp “Love Goes On And On” un “The Upside”, kuru ieskaņošanā piedalījušās attiecīgi Eimija Lī no “Evanescence” un Ellē Kinga, visai pazīstama kantrī, soula, blūza, indī un roka izpildītāja no Štatiem.

PAR. Ja stilistiski itin tuvā Vanesa Mei lielākoties akcentējas uz savas vijoļspēles meistarības demonstrēšanu, tad Lindsija Stērlinga ir krietni vien daudzpusīgāka, arī vokālie elementi viņas kompozīcijās ir sastopami biežāk, turklāt ar balss iestarpinājumiem mūziķe gluži labi tiek galā arī pati. Spilgtākie tam piemēri - “Til The Light Goes Out” un it īpaši atmiņā paliekošā “Sleepwalking”, kas vispār ir albuma labākā kompozīcija. Vēl jāuzteic arī trauksmaini efektīgais instrumentālais darbs “Underground” un jestrā “The Upside” (gan ar, gan bez Kingas), kā arī, protams, Eimijas meistarklase dziesmā “Love Goes On And On”. Kopējā albuma noskaņa ir labu garastāvokli raisoša un - ko gan vairāk vajag?!

PRET. Par šo albumu labāk tomēr spriest klasiskās un/vai instrumentālās mūzikas pazinējiem.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.