Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Aminata "Maiga vara"

© Publicitātes foto

Valsts svētku dēļ nedaudz pagarinātajās brīvdienās ietrāpījās arī kāda muzikāla novitāte – sestdien Operas skvērā gaismas festivāla "Staro Rīga" ietvaros ar īpašu priekšnesumu tika prezentēts popdziedātājas Aminatas minialbums jeb EP. Latviešu valodā!

Šajā darbā iekļautas sešas dziesmas - kā singli jau izdotie skaņdarbi "Maiga vara", "Pamet mani" un “Dzīvot citādāk" (kopdarbs ar apvienību “Tautumeitas”), kā arī “Maigas varas” akustiskā versija un divi līdz šim nedzirdēti gabali. "Jāsaka godīgi, ka, atrādot šīs dziesmas plašākai publikai, jūtos kā atkailināta, jo parādos cilvēkiem aci pret aci, bez jebkāda aizsargvairoga.

Tas ir pat nedaudz biedējoši, jo dalos ar savu iekšējo pasauli," atzīst Aminata. Kā zināms, gados joprojām jaunā dziedātāja (viņai ir tikai 26!) laidusi klajā jau divus studijas albumus, taču tie bija pilnībā angliski - “Inner Voice” (2015) un “Red Moon” (2016). Nu sperts solis tuvāk latviešu klausītājam. Ierakstiet savos nākamā gada plānos Aminatas solokoncertu - tas notiks 18. aprīlī, kultūras un izklaides centrā "Hanzas perons".

PAR. Savas rietumnieciskās (amerikāniskās) mūzikas dēļ Aminata ir viena no līdz galam nenovērtētākajām dziedātājām Latvijā un cerams, ka latviskās dziesmas kaut nedaudz likvidēs šo netaisnību. Piecas dziesmas un visas desmitniekā! Vokāli efektīgā “Maigā vara” jau sen ir atradusi savu klausītāju - no balss diapazona plašuma Aminata ar to atgādina par mūsu pēdējo lielāko sasniegumu Eirovīzijā, proti, ar dziesmu “Love Injected” izkaroto sesto vietu 2015. gada konkursā. Jācer, ka pieņemtas ir arī stilīgā “Pamet mani” un “tautumeitiski” bagātinātā “Dzīvot citādāk” - vēl divas ļoti veiksmīgas dziesmas. Un tas pats sakāms arī par dziesmām “Šaubas” un “Paliks pāri”. Ritmiski, melodiski, vokāli efektīgi un visiem saprotami.

PRET. Ar pirmo klausīšanās reizi abas līdz šim nedzirdētās dziesmas “nepielec”, un tāpat ir ar gandrīz visām Aminatas dziesmām, bet tas savukārt nozīmē to, ka mūsdienīgu steidzīgais klausītājs var tajās arī neiedziļināties. Bet vispār - kāpēc Aminata līdz šim nedziedāja latviski?! Viņai taču tas tik labi padodas!