Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā uzstāsies slavenais džeza ģitārists Hanters

© Publicitātes foto

Improvizācijas un džeza mūzikas koncertsērijas "Art Of Riga Jazz" ietvaros šīs nedēļas nogalē, 15. un 16. novembrī, Latvijas Radio 1. studijā koncertēs džeza pasaulē labi pazīstamais ģitārists Čārlijs Hanters un dziedātāja Lūsija Vudvarda.

Amerikāņu džeza zvaigzne Čārlijs Hanters izdevis jau 30 albumus, viņš pazīstams gan kā novatorisks komponists, gan kā dažādu mūziķu sastāvu vadītājs. Ģitārists ir sastrādājies arī ar tādām zvaigznēm kā Noru Džonsu, Džonu Meijeru, D'Andželo un citiem - džeza aprindās Hanteru uzskata par septiņu un astoņu stīgu ģitāras autoritāti.

Savukārt britu-amerikāņu dziedātājas Lūsijas Vudvardas CV ir vēl iespaidīgāks - papildu savai četru albumu solokarjerai viņa kāpusi uz vienas skatuves kopā ar tādiem mūzikas smagsvariem kā Selīnu Dionu, Rodu Stjuartu, Džo Kokeru, Barbru Streizandi, leģendāro “fusion jazz” grupu "Snarky Puppy", “easy listening” stila spīdekļiem "Pink Martini" un daudziem citiem. Šā gada pavasarī nāca klajā Hantera un Vudvardas kopīgais albums "Music! Music! Music!", kura kompozīcijas būs arī svaigās koncertprogrammas pamatā.

Albumā iespēlēti radikāli pārveidoti dažādu džeza, blūza un “r&b” mākslinieku skaņdarbi. Lai arī abi pirmoreiz saspēlējušies tikai pērn, mūziķi rada ļoti pārliecinoša tandēma sajūtu, priekšnesuma laikā viens otru uzkurinot un izvedot no ierastās “funky” manieres komforta zonas. Jāpiebilst, ka 16. novembrī pulksten 11 abi mākslinieki Latvijas Radio 1. studijā sniegs arī meistarklasi.