Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

"Bildēs" jaunie kopīgos projektos vienosies ar veterāniem

© Publicitātes foto

Šo pirmdien, 4. novembrī, VEF Kultūras pilī mūzikas un mākslas festivāla “Bildes” ietvaros notiks koncerts, kurās jaunās un arī sevi jau festivālā pieteikušās vienosies kopīgos projektos ar “Bilžu” veterāniem un radošajām personībām. Koncertu vadīs Andris Freidenfelds.

Mūzikas un mākslas festivāls “Bildes” jau izsenis vienojis dažāda vecuma radošās personības: vizuālās mākslas pārstāvji ir ņēmuši rokās mūzikas instrumentus, savukārt mūziķi - otas. Viņu pulkam pievienojas arī citu radošo profesiju pārstāvji un entuziasti. 4. novembra koncerts būs iespēja atklāt jaunus talantus - jaunās grupas un mūziķus, ar kuru vārdu plašāka auditorija iepazīsies pirmo reizi, un novērtēt labi zināmu mūziķu un citu radošu personību veikumu kopā ar jaunajiem. Jaunās grupas šajos kopīgajos projektos ar “Bilžu” veterāniem jau ierasti koncertā izpilda divas dziesmas - vienu no sava, otru no pieredzējušo mūziķu repertuāra.

Šogad uz vienu koncertu kauliņus kopā metuši “Bildēs” sevi jau pieteikušās grupas “Kumosiņš” un diriģents Elmārs Rudzītis, “Bekars” un LNT laika ziņu moderators Māris Grigalis, “Matek” un LNT raidījuma "Degpunktā" vadītājs Kristaps Rūķītis, “The Big Deal” un Chaula TV vadītājs Ēriks Saksons, kā arī jaunās grupas “Idioti. Trupa.” un Roberts Gobziņš, “Carnelian” un Guntis Veits (“Credo”), “Blue Jean Serenade” un Māris Šverns (“Baložu pilni pagalmi”), Rīgas 45. vidusskolas vokāli instrumentālais ansamblis un Antra Stafecka un Jānis Čubars, Valmieras Valsts ģimnāzijas vokāli instrumentālais ansamblis “Guiness” un Jānis Krūmiņš (“Apvedceļš”), “Still” un Juris Riekstiņš (“K. Remonts”), “Tikai runājiet” un Kārlis Būmeisters, Mārtiņš Petrovs un Valdis Skujiņš (ex “Credo”). Īpašie viesi - Dārta Stepanova un Andra Gaujas filmas “Nekas mūs neapturēs” mūziķi.

Viena no grupām, kas šādā pasākumā piedalījās arī pērn, ir “The Big Deal”, kuras līderis ir Gvido Lingas dēls Svens. "Festivāls “Bildes” manā uztverē ir viens no jaukākajiem ikgadējiem notikumiem. Man patīk šī koncertu tradīcija un tikšanās aizskatuvē ar domubiedriem un Latvijā zināmiem mūziķiem, ar kuriem var apmainīties viedokļiem. Tie ir brīži, kas iekrīt dvēselē,” tā Svens. Ar Chaula TV vadītāju Saksonu viņš sapazinies pirms gada, kad Svens Linga viesojās “Radio SWH” raidījumā "Roka nemieri" (to vada Jānis Bukums tandēmā ar Ēriku Saksonu) un pēc tam piedāvāja Saksonam veidot kopprojektu "Bilžu" koncertam. Kopā viņi izpildīs gan “The Big Deal” dziesmu, gan grupas “Linga” dziesmu “Karogs”. "Manuprāt, šī iespēja sastrādāties ar pieredzējušiem mūziķiem vai radošām personībām var mainīt jauno mūziķu dzīves. Mūzikai piemīt liela jauda un arī festivālam "Bildes"," pauž Ēriks Saksons, piebilstot, ja viņam 16 - 18 gadu vecumā būtu bijusi šāda iespēja, varbūt šīs pieredzes iedvesmots viņš pat izvēlētos pavisam citu profesiju.