Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Uzsākta "Zelta mikrofonu" tīkotāju ierakstu pieņemšana

IZCILNIEKS. Pērn visvairāk “Zelta mikrofonus” saņēma reperis Ozols: “Neona pilsēta” tika atzīts par labāko hiphopa albumu, bet kopdarbs ar Donu “Salauzta sirds” tika apbalvots kā gada labākā dziesma un ieguva arī Radio hita balvu. “Uz balvu pasniegšanas ceremoniju devos ar pozitīvām emocijām, biju intriģēts redzēt rezultātus klātienē. Katra saņemtā balva bija zināmā mērā pārsteigums, jo konkurence bija spēcīga. Bijām ieguldījuši labu, godīgi padarītu darbu, bet balvas saņemšana, protams, ir motivējošs notikums,” tā Ozols. © Publicitātes foto

No 1. novembra sākusies ierakstu pieņemšana Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvai “Zelta mikrofons”. Jau 24. reizi tiks izvērtēti aizvadītajā gadā Latvijā izdotie ieraksti, kuru radītāji tiks apbalvoti īpašā ceremonijā, kas notiks 18. februārī Dailes teātrī.

Ieraksti Gada balvai iesniedzami līdz 2. decembrim elektroniski vai fiziskā formātā Latvijas Mūzikas Producentu Apvienības (LaMPA) birojā Rīgā, Aisteres ielā 11. Vērtēšanai tiek pieņemti visi ieraksti, kuri ir izdoti laika posmā no 2018. gada 2.decembra līdz 2019. gada 1.decembrim. Ierakstu iesniegšanas kārtība, nolikums, žūrijas sastāvs un cita aktuālā informācija pieejama mājaslapā www.zeltamikrofons.lv.

Gada balvas tiks pasniegtas vairākās kategorijās, kuru skaitā ir arī balva par mūža ieguldījumu Latvijas mūzikas attīstībā. Apkopojot Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) datus, tiks apbalvots radiostacijās visvairāk atskaņotais ieraksts jeb Radio hits, bet tirdzniecības centra “Origo” Zelta dziesmas balsojumā tiks noskaidrots tautas iemīļotākais singls 2019. gadā.