RECENZIJA: Charli XCX "Charli"

© Publicitātes foto

Britu dziedātāja Šarlote Emma Eitčisona jeb Charli XCX kļuvusi pieaugušāka – viņai ir jau 27 gadi, taču tamdēļ nav palikusi rāmāka vai mazāk nešpetna un provokatīva, par ko var pārliecināties kaut vai viņas pēdējās fotosesijās un citos izgājienos.

Šī dziedātāja uz pasaules mūzikas skatuves sevi pieteica jau ar debijas albumu “True Romance” (2013), bet vēl skaļāk par sevi lika runāt pēc diska “Sucker” (2014) izdošanas.

Tajā bija tādi superīgi singli kā “Boom Clap” un “Doing It” (kopdarbs ar Ritu Oru), kas tika Apvienotās Karalistes Top 10, kā arī neapšaubāms šo rindu autora favorīts “Break The Rules”. Starp citu, topos šī dziedātāja nav diez ko gaidīta viešņa, jo vēl neviens no viņas albumiem nav spējis ielauzties pirmajā desmitniekā - arī “Charli” ne. Toties kritiķi šo darbu ir vērtējuši visai atzinīgi, vidēji dodot tam četras zvaigznes. Kopumā 15 skaņdarbi, kuru iedziedāšanā piepalīdzējusi virkne pazīstamu mūziķu, tostarp arī kolorītā Lizzo. Šo albumu bija paredzēts izdot jau 2017. gadā, taču plānus nācās pilnībā mainīt šīs desmitgades mūziķu radošās darbības postošākā vīrusa dēļ - ierakstītais skaņu materiāls tika nopludināts internetā, kam ar domino kauliņu efektu sekoja iecerētās triloģijas, albuma nosaukuma un citu plānu korekcijas.

PAR. Kopumā par šo albumu Charli XCX tiešām var likt četrinieku - varbūt ar mazu, mazu mīnusiņu. No tajā iekļautajām dziesmām izceļas par singliem izvirzītās “1999” (kopā ar austrāliešu jauno talantu Troju Sīvenu) un “Gone” (ar franču dziedātāju Krisu jeb Christine And The Queens), arī radiostacijām draudzīgā “White Mercedes”, protams, ka grūti ir palaist garām kopdarbu ar Lizzo dziesmā “Blames It On Your Love”, taču visvairāk pilnīgi negaidīti uzrunā enerģiskā un lecīgā “Silver Cross”. Ir OK.

PRET. Lai gan albums no hronometrāžas viedokļa nav pārāk garš, tajā iekļauto dziesmu vienalga ir pārāk daudz, jo dažas ir diezgan šaubīgas vai pat pabaisas. Piemēram, “Shake It” - nez, kuras galaktikas klausītājiem tā ir domāta?!

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais