RECENZIJA: Lewis Capaldi "Divinely Uninspired To A Hellish Extent"

© Publicitātes foto

Kārtējais “puisis ar ģitāru”, tikai šoreiz no Skotijas – 23 gadus jaunais glāzgovietis Luiss Marks Kapaldi. Šis vokālists, ģitārists un dziesmu autors satrieca Britu salas ar singlu “Someone You Loved”, ko droši vien ir dzirdējis katrs, kas šī gada laikā kaut uz pāris stundām ieslēdzis radio. Viņa debijas albums Apvienotās Karalistes topā iekaroja pirmo ailu, kuru nevienam neatdeva sešas nedēļas no vietas.

Par šo dziesmu Kapaldi jau saņēmis prestižā mūzikas izdevuma “Q” balvu, taču izskatās, ka tas ir tikai sākums. Pirmie panākumi bija ar 2017. gadā izdoto EP “Bloom”, kurus, kā jau tas mūsdienu paaudzei ierasts, stiprināja daudzmiljonu klausītāju skaits interneta vietnē “Spotify”.

Luisa debijas albums kritiķu frontē nav vērtēts viennozīmīgi, piemēram, “Q” ir savam mīlulim devuši četras zvaigznes, toties “NME” - tikai divas. Savu vērtējumu pamatojot, Džordans Basets no “NME” norādījis, ka albums ir viena vienīga “emocionāla klavieru balāde”, un paudis apmulsumu, ka tik harizmātiska personība kā Kapaldi radījis tik bezpersonisku ierakstu. Bet cilvēkiem patīk!

PAR. Ja gribas iegūt vidējo vērtējumu par albumu un tam lieki netērēt laiku, var aprobežoties ar pirmajām dziesmām “Grace” un “Bruises” - ļoti vienkāršas un simpātiskas melodijas ar dziļu vēstījumu, kas pausts Kapaldi patīkamajā balss tembrā un ar milzīgu vokālo spēku. Šīs gan nav pašas labākās albuma dziesmas - bez jau minētās “Someone You Loved” un skaistās “Forever” vēl noteikti gribētos izcelt “Hollywood” - jābrīnās, ka tā nav dzirdēta radiostacijās (bet varbūt tā tajās jau skan).

PRET. Uz nerviem šis albums un tajā iekļautais skaņu materiāls nekrīt, taču īpašu sajūsmu arī nerada. Jāpiekrīt “NME” vērtējumam.

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais