Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Blink-182 "Nine"

© Publicitātes foto

Par poppankka rašanās laiku dēvē 80. gadu beigas un 90. gadu sākumu, kad tādas grupas kā “Green Day” un “The Offspring” pacēla šī mūzikas stila popularitāti nebijušos augstumos. Kopš tiem laikiem dzimušas un pajukušas tūkstošiem šī žanra grupu, tomēr daudzas no tām nepagurstot joprojām priecē savus cienītājus ar jauniem albumiem. Viena no tādām ir kaliforniešu trio “Blink-182”, kurai, tāpat kā tās joprojām eksistējošajiem līdziniekiem “Sum 41”, vairāk gan piestāv skeitpanka (vai koledžroka) apzīmējums.

Lūk, astotais studijas albums šīs 17 gadus ar nelielu pauzi pastāvējušās brigādes pastāvēšanas vēsturē. Tā priekštecis “California” (2016) pirmoreiz “Blink-182” karjerā ieņēma pirmo pozīciju Amerikas un arī Apvienotās Karalistes topos, bet tā pārdošanas dati tikai štatos vien pārsniedza pusmiljona kopiju atzīmi, lai gan neko īpašāku kā iepriekš šī grupa savā darbā neparādīja. Protams, ar interesi tika gaidīts “blinku” jaunākais albums, kura komerciālie panākumi ir gana labi: trešā vieta Amerikā, sestā - Britu salās, un mēneša laikā visā pasaulē tika pārdoti vairāk nekā 200 000 albuma kopiju. Kritiķu atsauksmes - ar nelieliem izņēmumiem stabilas četras zvaigznes. Kopumā 15 dziesmas nieka 41 minūtē, bet līdzīgi bija arī “California” (16 dziesmas, 42 minūtes) - tas ir popanks, tie ir “Blink-182”!

PAR. Protams, labi noproducēts, protams, perfekti ierakstīts. “Blink-182” stilistiski nav mainījušies, tātad faniem patiks, turklāt amerikāņu mūzikas izdevumi albumu slavē, jo tajā skartās tēmas ir Amerikai ļoti nopietnas - prezidenta Donalda Trampa izgājieni, apšaudes skolās utt. No dziesmām pašas ieteicamākās - “Darkside” un žiperīgā “Ransom”, varbūt arī “Black Rain”. Koncertos būs labi - varēsiet palēkāt kopā ar viņiem, protams, ja vien “blinki” parādīsies kaut kur mūsu platuma grādu tuvumā.

PRET. Ārprāts, nu kā var šāda vienveidība jau gadiem gadiem pastāvēt un vēl likties gana pievilcīga?! Vai kāds var nosaukt kaut vienu “blinku” dziesmu? Ja nu vienīgi gadsimta sākumā izdoto “All The Small Things”. Šī albuma iznākšana absolūti nevelk uz pieteikumu “Notikums”. Grupa joprojām grib izpatikt visiem, tikai - nesanāk. Lai gan - skatoties topos un pārdošanas datos laikam sanāk gan…

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.