Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šo piektdien Stricka villā uzstāsies Račinska "Laika Suns"

© Publicitātes foto

Mūzikas apgāds “I Love You Records” šonedēļ ar ceturto pasākumu noslēgs savu desmit gadu pastāvēšānas jubilejas koncertu sēriju: 18. oktobrī K. K. fon Stricka villā uzstāsies grupa “Laika Suns” un lietuviešu dziesminieks Kabloonak.

Grupai “Laika Suns” ir īpaša vieta mūzikas apgāda “I Love You Records” vēsturē, jo tās līderis Arnis Račinskis bija neilgi pastāvējušās grupas “Zvani” sastāvā, un tieši šīs apvienības koncertieraksts bija pats pirmais albums, kuru 2009. gada rudenī laida klajā toreiz jaundibinātā izdevniecība. Aizvadītajos desmit gados Arnis ar “laika suņiem” un sadarbībā ar “ILY Records” ir izdevis jau divus albumus - “Nakts karalis” un “Gaismas lādiņš”. Grupas koncerti vienmēr bijuši iecienīti, jo mūzikā apvieno rokenrola dumpīgumu ar izpildījuma kvalitāti.


Par mierīgāku koncerta ieskaņu gādās
Kabloonak no Lietuvas ar mūziku, “kas ir kā patvērums ikvienam, kurš jūtas noguris no mūsdienu pilsētas straujās dzīves,” lietuvieti piesaka “ILY Records” pārstāvji. Pēc dažādām pārmaiņām dzīvē mūziķis skaņās un vārdos ataino savu pieredzi jūtīgā un poētiskā veidā, pievienojot nedaudz sarkasmu. Koncertā skanējumu papildinās pavadošā grupa, kuras mūziķi latviešu klausītājam varētu būt pazīstami, jo divi no viņiem ir arī šeit vairākkārt koncertējušās lietuviešu grupas “Garbanotas” dalībnieki.

Atzīmējot mūzikas apgāda “
I Love You Records” desmit gadu jubileju, šoruden ir notikuši jau trīs koncerti, kuros uzstājās izdevniecības pārstāvētie “Židrūns”, Alise Joste un baltkrievu “Super Besse” kopā ar viesiem “Shishi” (Lietuva), “Nesen” un “Human Tetris” (Krievija). Šo koncertu programma tika veidota pēc principiem, kam izdevniecība seko jau kopš saviem izveides pirmsākumiem - atbalstīt interesantu mūziku visdažādākajos žanros, kā arī meklēt un atrast vēl neatklātus talantus Latvijā un ārpus tās.