RECENZIJA: Post Malone "Hollywood’s Bleeding"

© Publicitātes foto

Absolūts šā brīža topa mākslinieks – amerikāņu reperis (drīzāk gan popreperis) Post Malone, tikai 24 gadus vecais Ostins Ričards Pousts. Viņa diskogrāfijā ir tikai trīs diski, toties kādi! Pamatīgi panākumi bija jau viņa debijas albumam “Stoney” (2016), taču tie nobālēja uz tā pēcteča “Beerbongs & Bentleys” (2018) fona – šķiet, nudien nebija tādas valsts, kurā tas nebūtu topā Nr.1, pie tam “Billboard Top 100” tika absolūti visas 18 (!) albumā iekļautās dziesmas, turklāt puse no tām bija meklējamas Top 20. Pilnīgs ārprāts.

Saprotams, ka Post Malone ilgi mierā sēdēt negrasījās (no komerciālā viedokļa tas arī nebūtu loģiski) un knaši vien laida klajā nākamo albumu, kura panākumi no topu viedokļa ir stipri līdzīgi un atliek vien ar līdzjūtīgu interesi nolūkoties uz zviedriem, kuri to nolikuši “tikai” trešajā pozīcijā, kā arī vāciešiem, kuri “Hollywood’s Bleeding” vērtējuši vēl zemāk. Kritiķu atsauksmes - četras zvaigznes, taču tas ir pat ļoti labi, jo “Beerbongs & Bentleys” vispār tika ierakts zemē, un satriekts pīšļos un putekļos. Kopumā 17 kompozīcijas, kuru ieskaņošanā balsis pielikusi arī virkne slavenību - lielākoties no grūti pārskatāmās Amerikas repa saimes. “Holivuda noasiņo, bet mums tās ir mājas,” skarbi, bet patiesi.

PAR. Pat drūmākajos paģiru murgos nebija ienācis prātā, ka kādreiz būs iespēja uzrakstīt par šāda kalibra un žanra vīru kaut ko slavinošu, taču šī iespēja ir dzimusi - Post Malone dziesma “Take What You Want”, kurā viesmūziķu statusā piebiedrojušies reperis Treviss Skots un leģendārais “hard & heavy” monstrs Ozijs Osborns ir perfekta! Par pārējo albumu... Nekā īpaši slikta te nav, viegla un netraucējoša mūzika ar nelielu repa piesitienu. No pārējām dziesmām vēl varētu izcelt „Die For Me”, kuras iedziedāšanā piepalīdzējuši reperis Future un dziedātāja Halsija.

PRET. Daudzi Post Malone cienītāji pārmet viņam komercializāciju un “pārpopsizāciju”, un laikam jau taisnība vien viņiem būs. Šis albums der visam, visiem, visur un vienlaikus nekam, parasta ierindas fona mūzika.

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.

Izklaide

Pašmāju blūza karalis Jānis “Bux” Bukovskis īpašā koncertā godinās pasaules blūza karaļus BB King, Freddie King un Albert King – šāds varētu būt 9. oktobrī VEF Kultūras pilī plānotā koncerta “Tribute To Blues Kings” pieteikums.

Svarīgākais