Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Novērtē! Rihards Lepers prezentē videoklipu "Šoreiz bez asarām"

© Ekrānšāviņš no video

Jaunu skaņdarbu ir izdevis Latvijā un arī ārpus tās populārais aktieris Rihards Lepers. Dziesmas "Šoreiz bez asarām" mūzikas un vārdu autors ir pats aktieris, kā arī producents Kaspars Ansons, kurš iepriekš ir veiksmīgi sadarbojies ar tādiem mūziķiem, kā Aminata, Dons, Aija Andrejeva u.c. Savukārt, videoklipa režisors un operators ir Mārcis Birste.

"Dziesmas pirmie akordi radās aptuveni pirms gada. Viss sākās ar vārdiem: "Un, jā, pār viņas seju slīdētu asaras trīs, mani pirksti tās noslaucītu drīz". Pēc tam šie vārdi izauga līdz dziesmai un es sapratu, ka tā ir jāieraksta studijā", stāsta Rihards Lepers. "Man šķiet, ka stāsts ir viens no svarīgākajiem elementiem mūzikā - mēs bieži runājam par vienu tēmu, bet dzirdam katrs ko pavisam citu. Iespējams, ka šajā dziesmā katrs klausītājs saklausīs arī savu stāstu. Savukārt, Kasparam Ansonam viens no svarīgākajiem elementiem dziesmas tapšanā ir mūzika, tieši tā radās šī lieliskā sadarbības kombinācija."

Lai šo muzikālo stāstu precīzi izstāstītu, bija nepieciešams duets, tāpēc sadarbībai tika uzrunāta jaunā dziedātāja Adriana Miglāne, kura iedziedājusi dziesmas sieviešu vokālo partiju.

"Asaras, kā lietus vai cerības, skumjas un prieks. Tik daudz ko varam pateikt neko nesakot, bet vienkārši ieklausoties. Šajos pelēkajos rudens vakaros klausītājiem novēlu mazliet miera, siltuma un romantiskas melodijas. "Un, ja pār Tavu seju slīdēs asaras trīs, kaut vai trīs" - Tev noteikti būs kāds blakus, kurš viņas noslaucīs drīz. Kaut vai trīs.", dziesmas klausītājiem saka Rihards Lepers.

Rihards Lepers ir latviešu aktieris un dziedātājs, iesākot karjeru filmējies vairākos seriālos un filmās, tajā skaitā "Vienīgā Fotogrāfija","Sapņu komanda 1935", "Rūdolfa mantojums" u.c. Šobrīd izveidojis veiksmīgu karjeru arī ārpus Latvijas robežām - Ukrainā un Krievijā, kur filmējies tādās filmās, kā "Katrīna Lielā", "Konvojs", "Puškins-Lermontovs", "Snaiperša", filmā par Černobiļas katastrofu "Melnais Zieds", kā arī Turcijas filmā "Dugun Dernek".

Šonedēļ skatītāju vērtējumam tiek nodots pirmais Latvijas-Ukrainas kopražojuma seriāls "Markuss", kurā Rihards spēlē galveno lomu.