Rīgā notiks jaudīgs alternatīvā metāla koncerts

© Publicitātes foto

Šo sestdien, 5. oktobrī, Rīgas klubā "Melnā Piektdiena" notiks alternatīvā metāla pasākums, kurā būs tā retā iespēja skatīt vaigā Vācijā bāzēto un Latvijā ne tik bieži redzēto, taču aiz dzimtenes robežām strauji atzinību gūstošo alternatīvā metāla grupu “Māra”, kā arī vēl trīs teicamas pašmāju apvienības – “Harta”, “Oghre” un “Mindesign”.

Pie mums grupa “Māra” uzstājusies, šķiet, tikai divas vai trīs reizes. Tās redzamākā dalībniece ir atraktīvā un harizmātiskā vokāliste Māra Lisenko (“Karmafree”, “Ocularis Infernum”), kuru viņas ekstremālās dziedāšanas manieres dēļ iecienījuši sociālo tīklu lietotāji visā pasaulē. Māras un viņas vīra Dmitrija Lisenko mītnes zeme šobrīd ir Vācija, savukārt abi pārējie šī projekta dalībnieki Deniss Meļņiks un Alberts Mednis no grupas “Trendkill Method” dzīvo Latvijā, līdz ar to šo “death/thrash/groove” metāla apvienību var dēvēt par internacionālu blici.

Lai gan grupa izveidota tikai 2018. gada sākumā, tā jau paspējusi uzstāties tūrēs un festivālos Itālijā, Beļģijā, Šveicē, Anglijā, Vācijā un Francijā, turklāt uz vienas skatuves ar tādiem pasaules mēroga smagsvariem kā “Sepultura”, “Satyricon”, “Krisiun”, “Bloodywood”, “SepticFlesh” un citiem. Grupas diskogrāfijā pagaidām ir tikai viens EP "Therapy For An Empath", kas 2018. gadā saņēma Latvijas Metālmūzikas Gada balvu kategorijā "Gada ieraksts". Jāpiebilst, ka Māra ir ne tikai viena no ekstremālāko vokālu īpašniecēm Eiropā, bet arī sertificēta alternatīvā vokāla pasniedzēja.

Kas attiecas uz trim pārējām grupām, tad “Mindesign” pagaidām ir tikai sava ceļa sākumā. “Harta” ir visai iecienīta piecu vīru alternatīvā metāla apvienība, kas dibināta 2015. gadā Rīgā. Grupa izdevusi vairākus singlus un video, tostarp "Sky Is The Limit", kas pabijis medija Pieci.lv rotācijā. Šogad grupa izdevusi divus videoklipus, kā arī albumu "Timeline", bet pašlaik strādā pie jauna materiāla. Savukārt “Oghre” ir ļoti perspektīvs piecu mūziķu “progressive sludge metal” kolektīvs, kura 2017. gadā izdotais debijas albums “Gana” saņēma Latvijas Metālmūzikas Gada balvu nominācijā "Gada debija". Grupa ir aktīvi koncertējusi Latvijā un Lietuvā. Šobrīd tā strādā pie otrā albuma "Grimt", ko paredzēts laist klajā nākamā gada sākumā.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!