Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Killswitch Engage “Atonement”

© Publicitātes foto

Pasaulē un arī latvju zemē pēdējos gados metālkora grupu ir savairojies tik daudz, ka, kā mēdz teikt, ķieģelim nav kur nokrist, lai kādai netrāpītu. Lūk, viena no pašām senākajām – masačūsetsiešu piecinieks “Killswitch Engage”, kas pastāv jau divdesmit gadus, un šajā laikā paguvis saražot astoņus studijas albumus.

Jāsaka, ka šī ir ne tikai viena no senākajām metālkora grupām, bet arī viena no veiksmīgākajām, jo tās iepriekšējie trīs studijas albumi (“Killswitch Engage”, 2009; “Disarm The Descent”, 2013; “Incarnate”, 2016) nemainīgi iekļuva Amerikas Top 10.

Arī pirms pusotra mēneša izdotā “Atonement” sekmes šajā jomā bijušas gaužām labas, jo tas sasniedzis 13. vietu gan Amerikā, gan Britu salās, savukārt Austrālijā nez kāpēc gandrīz ticis trijniekā. Albums rakstīts gandrīz divus gadus, jo process ieildzis vokālista Džeses Līča balsenes problēmu dēļ, bet citādi viss kārtībā - sastāvā izmaiņu nav, stilistiski arī ne. Kopumā 11 ātras un žiperīgas dziesmas, kas satilpušas nieka 40 minūtēs.

PAR. Šo rindu autors vienmēr skeptiski raudzījies uz metālkoru tā vienveidības dēļ, taču, ja mauc tā, kā to dara „Killswitch Engage”, tad tā gan ir manta! Enerģiski un nikni, taču tajā pašā laikā melodiski un atmiņā paliekoši. Piemēram, dziesma „I Am Broken Too” - super! Akurāt tāpat vērtējama arī „Know Your Enemy”. Pamatīgs blieziens ir „The Signal Fire”, kuras iedziedāšanā balsi pielicis Hovards Džounss no grupas „Blood Has Been Shed”, kurš cita starpā savulaik „Killswitch Engage” rindās aizvietojis Līču. Diezgan veiksmīgs ir arī kopdarbs ar „thrash metal” leģendu „Testament” balssvīru Čaku Billiju dziesmā „The Crownless King”. Vēl - noslēdzošā „Bite The Hand That Feeds”. Papildu plusiņš par iespaidīgo CD iepakojumu ar bukletu - tā vis nav kaut kāda tur štrunta kartona vāciņos iesviesta matrice ar dziesmu nosaukumiem aizmugurē…

PRET. Dažbrīd „Killswitch Engage” savā melodiskumā pārspīlē, iebrienot parasta „hard & heavy” purvā, un tad sanāk tādas dziesmas kā „I Can’t Be The Only One” un vēl dažas. Patiesā metālkora patiesajiem faniem šis albums droši vien diez ko pie dūšas neies.


Sandris Vanzovičs

Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.