Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Sirdspukstu stāsts Latvijai

ČETROTNE. Atis Ieviņš (no kreisās), Ginta Krievkalna, Ieva Kerēvica un Mārtiņš Ruskis © Publicitātes foto

Valsts svētku mēnesī pie skatītājiem dosies jauns koncertstāsts Sirdspuksti, kuru kā dāvanu Latvijai dzimšanas dienā atkal jau tradicionāli gatavo mūziķi un Producentu grupa 7. Vienpadsmito gadu pēc kārtas ciklā ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā, apzinoties un stiprinot latvisko identitāti, jaunā koncertprogramma viesosies vairākās Latvijas pilsētās, ceļojumu uzsākot 8. novembrī Ogres kultūras centrā.

Šoreiz «emocionāli spraigi un vizuāli krāšņi uz skatuves tiks izdzīvots stāsts par četrām dabas stihijām, Latviju un cilvēku. Par tiem senlaikiem, kad cilvēks sevi apzinājās kā dabas, Visuma un pirmelementu sastāvdaļu, un tagadni, kad katram jāatmodina sevī šis četru dabas stihiju spēks.

Cilvēks ir kā filozofiska kategorija, kā sākums Mīlestībai, apliecinājums dzīvei un vēstījums par Dieva radītās pasaules kārtību, kurā katrs mūsu sirdspuksts rezonē ar Latvijas, zemeslodes un Visuma sirds ritmiem», stāsta programmas radītāji. Koncerta programmas producents Aigars Dinsbergs atzīst, ka šis būs viens no kompānijas efektīgākajiem darbiem - ar izciliem mūziķiem un horeogrāfiem uz skatuves, iespaidīgām gaismas, skaņas vizualizācijām un plašu filmēto materiālu.

Arī koncerta dalībnieku izvēle ir pakārtota cilvēka un četru dabas pirmelementu mijiedarbībai - uzvedumā piedalīsies solisti Mārtiņš Ruskis, Ieva Kerēvica, Atis Ieviņš un Ginta Krievkalna, bet horeogrāfiju katrai no stihijām veidos četri lieliski horeogrāfi Liene Grava, Reinis Rešetins, Ģirts Bisenieks un Egija Abaroviča. Cilvēka lomā - Edgars Lipors. Par koncertuzveduma muzikālo pusi šogad rūpēsies komentārus neprasošais Mārcis Auziņš (ģitāras), kā arī tādi vīri kā Kristaps Vanadziņš (taustiņi), Rūdolfs Dankfelds (sitamie instrumenti), Justīne Baulina (čells) un Staņislavs Judins (kontrabass). Koncertstāstā izskanēs Imanta Kalniņa, Jāņa Lūsēna, Zigmara Liepiņa, Raimonda Paula, Jura Kulakova, Valta Pūces, Aigara Grāvera, Mārtiņa Freimaņa, Jāņa Strazda un citu latviešu autoru darbi. Koncerta muzikālā producenta Mārča Auziņa vadībā tapusi arī koncerta tituldziesma Austošās saules dziesma, kas tagad ir pieejama klausītājiem. «Darbs pie dziesmu aranžijām ir ļoti interesants - vispirms rodas vīzija, un tad jau instrumentācija atnāk pati. Dažas dziesmas būs interesanti dzirdēt, jo piedzīvojušas radikālas izmaiņas,» uzsver Mārcis Auziņš.

Svētku koncertuzveduma Sirdspuksti atklāšana notiks Ogres kultūras centrā 8. novembrī, bet pēc tam koncerti būs skatāmi Jelgavas kultūras namā, Jēkabpils un Krustpils kultūras namā, Rīgas VEF Kultūras pilī (12.11.), Latgales vēstniecībā Gors (13.11.), Tukuma kultūras namā un citur. Iepriekšējos gados šā cikla ietvaros klausītājus sasniedza programmas Mana dziesma Latvijai, Latviešu kino un teātra zelta dziesmas, Brīvās Latvijas dziesmas, Manas tautas dziesmas, Manai Dzimtenei, Es savai Tēvzemei, Manas tautas Likteņdziesmas, Dod, Dieviņi un Pūt, vējiņi!.