Reiniks debitē Igaunijas radiostacijas topā

Laura Reinika igauņu valodā ieskaņotā dziesma «Es skrienu», kas ar nosaukumu «Ma Jooksen» kļūst arvien populārāka Igaunijā, debitējusi vienā no mūsu ziemeļu kaimiņu zemes populārākās radiostacijas «Elmar» Top 10, pirmajā nedēļā ierindojoties piektajā pozīcijā.

Interesanti, ka radiostacija «Elmar», līdzīgi kā mūsu pašu «Latvijas Radio 2» attiecībā uz latviešu valodu, atskaņo dziesmas tikai igauņu valodā un šīs stacijas Top 10 parasti neatrast neviena ārvalstu izpildītāja vārdu, skaidro «Mikrofona ierakstu» pārstāvis Guntars Račs. Šoreiz Laurim ir izdevies kļūt par pirmo ārzemnieku, kurš iekļuvis šīs radiostacijas Top 10.

Šķiet, ka būs jāsāk uztraukties šajā topā otrajā vietā esošajam igauņu dziedātājam Kotam Tomem, kurš Igaunijā ir tikpat labi pazīstams, kā Lauris Reiniks Latvijā, bet abu muzikālajās izpausmēs ir daudz līdzīga. Arvien populārāks kļūst arī Laura igauņu valodā adaptētais dziesmas video.

Tikmēr Lauris pats bauda Kalifornijas sauli un kopīgi ar amerikāņu dziesmu autoru Gordonu Pogodu strādā pie jaunām dziesmām savam jaunajam albumam, kā arī palīdz Gordonam rakstīt dziesmas kādam jaunam zviedru mūzikas projektam.

Izklaide

Kādu laiciņu nekas nebija dzirdēts no abām konkurējošajām mūzikas gada balvu rīkotājnometnēm – Elitas Mīlgrāves “Zelta mikrofona” un revolucionārās “Gammas”, taču izskatās, ka šajās nedēļās šī klusuma pauze tiks aizpildīta ar uzviju. Ņemiet popkorna tūtes un glāzes ar dzērieniem, iesēdieties ērtāk krēslos un šūpuļtīklos, izklaižu organizētāji gādās par izklaidēm!  

Svarīgākais