Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Mabel “High Expectations”

© Publicitātes foto

Spānijas pilsētā Malagā dzimušajai britu jaunietei Meibelai (23), īstajā vārdā Meibeilai Elabamai Pērlai Makvijai nebija nekādu variantu nekļūt slavenai – arī tad ne, ja viņa pilnīgi neko nedarītu. Lieta tāda, ka meitenes vecāki ir zviedru dziedātāja Nena Čerija un angļu producents Kamerons Makvijs, kurš sadarbojies ar tādiem “stāriem” kā “Massive Attack”, “All Saints”, “Sugababes”, “Portishead” un citiem.

Taču simpātiskā Meibela nav sēdējusi uz vecāku naudas makiem (ja nu pavisam mazliet…) un pati lauzusi ceļu uz šovindustrijas virsotnēm: viņa ir dziedātāja, arī pati savu dziesmu autore. Pirmie panākumi bija ar singlu “Finders Keepers”, kas britu topā tika līdz astotajai pozīcijai, savukārt debijas albumam klājies vēl labāk - trešā vieta, bet tajā iekļautie singli “Don’t Call Me Up” un “Mad Love” tikuši UK Top 10. Arī kritiķu atsauksmes ir saudzējošas, albums lielākoties saņēmis trīs zvaigznes no piecām. Stilistiski - pops un “r&b”.

PAR. Nav ne vainas! Viegls, dejojams un rotaļīgs pops, uz nerviem nekrīt, turklāt ir dažas dziesmas, kas atzīmējamas ar lielu plusu. “Don’t Call Me Up” un “Mad Love” panākumi topos nepārsteidz - tās tiešām ir ļoti veiksmīgas dziesmas, taču blakus tām vienā plauktā gribētos likt arī “Selfish Love” - kopdarbu ar pieredzējušo britu dziedātāju Kamille. Vai tā vēl nevago radiostaciju viļņus? Laika jautājums. Kopumā - ļoti cerīgs darbs.

PRET. Ļoti daudz muzikālā ūdens, proti, no duča dziesmām un “High Expectations” intro un outro pa īstam atmiņā paliekoši un uzmanību piesaistoši ir tikai trīs minētie gabali. Pārējie - nu tā, uz knapu trijnieciņu piecu baļļu sistēmā.


Sandris Vanzovičs