Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VIDEO: "Transleiteris" sveic visus pirmajā skolas dienā ar jaunu dziesmu "Zirdziņš"

© Ekrānuzņēmums no Instagram

Lai pirmo skolas dienu skolēniem un studentiem padarītu kaut nedaudz ciešamāku, bet vecākiem – vēl fantastiskāku, duets “Transleiteris” nāk klajā ar dziesmu “Zirdziņš” jeb latvisko variantu “Old Town Road”.

Nav noslēpums, ka oriģināls Billboard topa pirmajā vietā noturējās 16 nedēļas, kas sakritības pēc ir tieši tas kritērijs, kas ārzemju māksliniekiem jāizpilda, lai taptu dziesmas latviskotā versija.

“Pēc šādas dziesmas popularitātes arī mums radās tīri cilvēcīga interese to pārtukot un saprast dziļo vēstījumu, kas vairākus mēnešus no vietas nepameta klausītāju sirdis visā pasaulē” pastāstīja dueta pārstāvis Edžus Ķaukulis. “Kā izrādās, tā ir par to, ka viņiem ļoti cepī zirgi,” rezumē Ķaukulis.

Par dziesmas vizualizāciju duets paldies saka māksliniekam un draugam Sandim Mūrniekam, kurš sniedza lielisku iespēju “Transleiterim” izjāt caur senajām Cēsu ielām, šaudoties ar revolveri un kūpinot kāsi. Zirga mugurā, protams.

Tāpat duets pauž pateicību Reinim Kārkliņam un studijai “Aleja Records”. “Tieši ierakstu studijas meistars ir atbildīgs par to, ka “Old Town Road” tulkojumā pārtapa par “Zirdziņu”. Kāpēc? Nezinu, prasiet viņam,” norāda “Transleiteris”.