Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Ralfs konkursā Rumānijā iegūst Sudraba briedi

© Publicitātes foto

Ar labiem panākumiem no Rumānijā notiekošā TV konkursa “Cerbul de” Aur atgriezies dziedātājs Ralfs Eilands – viņš izcīnījis otro vietu un ieguvis Sudraba briedi.

Starptautiskais TV konkurss “Cerbul de Aur” (tulkojumā - zelta briedis) Rumānijas pilsētā Brašovā risinās jau no 1968. gada, taču tā organizēšanā bijuši arī pārtraukumi, līdz ar to šogad tas piedzīvoja savu 17. notikšanas reizi. Pazīstamākā no šī konkursa dalībniecēm bijusi Kristīna Agilera, taču tajā piedalījusies vēl virkne zināmu dziedātāju.

Latvija iepriekš šajā konkursā bija pārstāvēta pirms kādiem septiņiem gadiem, kad Rumānijā viesojās Sabīne Berezina. Viņas mamma Nijole Berezina, kura bijusi arī Ralfa vokālā pedagoģe, jau pirms vairākiem gadiem ieteikusi dziedātājam piedalīties šajā konkursā, līdz Ralfs beidzot nolēmis izmantot izdevību. Uz Zelta briedi var pretendēt tikai pašu mājās atpazīstamību jau ieguvuši dziedātāji. Šoreiz tie pārstāvēja 14 valstis ar visplašāko ģeogrāfiju, sākot no Eiropas līdz pat Austrālijai. Konkursa “Grand Prix” izcīnīja itāliete Eliza G., pirmajā vietā ierindojās austriete Sāra De Blue, bet trešo vietu ieņēma lietuviete Monika Marija.

Pirmajā konkursa dienā vajadzējis izpildīt kādu dziesmu orķestra pavadījumā, un izvēle krita uz Ralfa un Valtera Pūces savulaik kopīgi izpildīto “Revelation”. Savukārt otrajā dienā konkursantiem uzdots izpildīt kādu rumāņu hitu, un Ralfam iekritusi žūrijas locekles Loredanas dziesma “Apa”. “Kopā ar Māri Jēkabsonu pārtaisījām to tādā džezīgā “drum’n’bass” stilā, kas “norāva pauri” pilnīgi visiem - patika gan žūrijai, gan publikai, kas pēc mana priekšnesuma ar skaļām ovācijām ilgi neļāva kāpt nost no skatuves. Pārējie dalībnieki bija centušies atstrādāt katru sava priekšnesuma milisekundi un nodziedāt viens pret vienu kā oriģinālā, bet te pēkšņi atnāk čalis, kas atļaujas kādu pusotru minūti nodot pilnīgā improvizācijā! Neviens cits nebija atbraucis [uz konkursu] ar savu aranžiju - tieši ar savu nepiespiestību viņiem iepatikos,” pēc atgriešanās Rīgā vēl otrdien par piedzīvoto Rumānijā pilnīgā eiforijā dzīvoja Ralfs Eilands.

Par to, cik brīvi viņš uztvēris šo pasākumu, liecina vēl kāds gadījums. “Braucām mājās kopā ar lietuviešiem, un viņi joko - nu, mēs jau tagad “biezie”, varam atļauties noalgot kaut miesassargus! Es viņiem - par ko jūs runājat? Kā, vecīt, tu nezini? Tu tikko vinnēji desmit “pakas” (10 000 eiro - aut.)! Nu jā, aizbraukt uz konkursu un nezināt, kas ir balvā, to tikai Ralfs var!” smejas dziedātājs. “Es uz turieni nebraucu kaut ko pierādīt, uzvarēt vai iekarot kādas virsotnes, es braucu dziedāt.” Jāpiebilst, ka Ralfa tuvākais koncerts būs 24. septembrī VEF Kultūras pilī - kopā ar Latvijas Radio bigbendu programmā “Cits Pauls”.