Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Volbeat “Rewind, Replay, Rebound”

© Publicitātes foto

Dāņu vecās skolas “hard & heavy” brigāde “Volbeat” pastāv jau teju divus gadu desmitus. Tā izveidota 2001. gadā Kopenhāgenā, un savas pastāvēšanas laikā izdevusi jau septiņus studijas ierakstus.

Tas, ka pēdējie pieci ripuļi bijuši Nr.1 dzimtajā zemē, nepārsteidz, arī grupas popularitāte Skandināvijas reģionā, Beniluksa valstīs un pat Vācijā ne, bet Amerikas veiktā iekarošana gan rada izbrīnu. Tomēr “Outlaw Gentlemen & Shady Ladies” (2013) un “Seal The Deal & Let’s Boogie” (2016) okeāna otrā pusē ietika pat Top 10, it īpaši veiksmīgs bija iepriekšējais albums.

Par jaunā diska panākumiem runāt pāragri, jo tas nāca klajā tikai pagājušajā nedēļā, taču jādomā, ka tas nepiedzīvos izgāšanos. Kas attiecas uz grupas sastāvu, ierindā joprojām ir abi tās dibinātāji Mihaels Poulsens (vokāls, ģitāra) un Jons Larsens (bungas), tepat manāms arī amerikāņu ģitārists Robs Kadžiāno, kurš pazīstams pēc darbošanās “thrash metal” supergrupā “Anthrax”, bet no paralēlās basģitāras spēlēšanas ierakstos viņu beidzot ir atbrīvojis Kaspers Boijs Larsens.


PAR. Kaut ko atrast te var, Piemēram, “Motley Crue” stilā ieturētā “Pelvis On Fire” - dēļ šīs dziesmas var pieciest arī visu pārējo albumā iekļauto skaņu materiālu. Vēl - roka radiostacijām draudzīgā “Rewind The Exit”, enerģiskais rokenrols “Die To Live” (kopā ar Nīlu Fallonu no “Clutch”), niknais “The Everlasting”, varbūt arī “Maybe I Believe”. Un noteikti arī spriganā “Parasite”, kas ilgst nieka 37 sekundes. Ņemot vērā to, ka “Volbeat” savu meistarību slīpējuši nebeidzamās koncerttūrēs, to starpā iesildot tādus meistarus kā “Metallica”, “Motorhead”, “Slipknot” u.c., “dzīvajā” dāņi varētu izklausīties labi.


PRET. Jau iepriekšējo albumu klausoties tā arī netapa skaidrs, ar kādiem paņēmieniem “Volbeat” tiek topu spicēs - viņi tās vietas nopērk vai kā?! Absolūti viduvēja rokgrupa, kas spēlē pamīkstu hārdroku un piedāvā to tik lielās devās, ka grūti pat tikt līdz albuma beigām. Pie mums ir virkne labāku “hard & heavy” apvienību, tikai tās netiek nekur - te neesot tirgus. Un Dānijā ir? Mistika.