Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Nākamais Rīgas koncertu grafikā - Father John Misty

© Publicitātes foto

Piesātinātajā koncertu grafikā var iegadīties palaist garām kaut ko patiesi vērtīgu, tāpēc lieks atgādinājums dažkārt var arī neizrādīties lieks: jau pēc nedēļas, 13. augustā, koncertzālē “Palladium” uzstāsies viens no mūsdienu daiļrunīgākajiem dziesmu autoriem Father John Misty.

Amerikānis Father John Misty (38), īstajā vārdā Džošua Maikls Tilmans, ir mūzikas producents, kādreizējais grupas “Fleet Foxes” bundzinieks un “Grammy” balvas saņēmējs - tiesa, prestižo patafonu viņš saņēma par 2017. gadā izdotā albuma Pure Comedy iepakojumu “Best Recording Package”)… Precīzi uzskaitīt šī mūziķa diskogrāfiju ir pagrūti: kādus deviņus albumus viņš izdevis kā Džei Tilmans (no 2003. - 2010. gadam), četri ir Father John Misty kontā (no 2012. gada līdz pat mūsdienām), pa vienam izdoti kopā arī ar grupām “Saxon Shore” un jau minēto “Fleet Foxes”.

Pats veiksmīgākais gan viņam ir tieši šis periods: kritiķi un arī klausītāji gan augstu novērtējuši gan “Fear Fun” (2012), gan “I Love You, Honeybear” (2015), gan “Pure Comedy” (2017), gan arī “God's Favorite Customer” (2018), kurš dažu izdevumu slejās novērtēts starp labākajiem pagājušā gada albumiem.

Papildus koncertiem un festivāliem, Father John Misty muzicējis tādos populāros ASV izklaides šovos kā “Saturday Night Live”, “Austin City Limits”, “The Late Show with Stephen Colbert”, “Tonight Show” un “Late Night with Seth Meyers” - nav skaidrs, kāpēc viņš tik pieprasīts šāda veida raidījumos. Tāpat nav skaidrs, ar ko šis multiinstrumentālists iekrīt ausīs - it kā parasts ierindas indīpopa un folkroka krustojums, taču ar kaut ko tas tomēr aizķer. Jādomā, ka koncertā Tilmana kungs varētu izklausīties ne mazāk simpātiski.