Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Šonedēļ muzikālais epicentrs Liepājā

RĪDZINIEKIEM. Šogad liepājnieki bija sarīkojuši pat divus festivāla ieskandināšanas pasākumus galvaspilsētā – Sporta manēžā un Tallinas ielas kvartālā. Pirmajā no tiem bija tikai koncerts, otrajā norisinājās arī basketbola turnīrs, bet abus vienoja tas, ka tajos uzstājās reperis Ozols © Publicitātes foto

Lai gan šīs nedēļas nogalē daudzi mūzikas cienītāji droši vien kārti liks uz Līgatnes novada Ratniekos notiekošo festivālu Laba daba, daudz vairāk ļaužu posīsies uz Liepāju.

Festivāla nedēļa Liepājā iesākās jau vakar, taču arī šodien, 1. augustā, BarleyBros./Radio SWH Priekšnams organizētā pasākuma ietvaros uz skatuves Juliannas pagalmā kāps gan jaunie, gan jau pieredzējušie pašmāju mūziķi. Lielākie muzikālie notikumi gan gaidāmi 2. un 3. augustā, kad pludmalē risināsies ikgadējais festivāls Summer Sound. Par hedlaineriem šogad pieteikti Manhetenā mītošie čigānu panka karaļi Gogol Bordello, pasaules elektroniskās mūzikas topu līderis Sigala, lietuviešu elektroniskās mūzikas uzlecošā zvaigzne Dynoro un nīderlandiešu dīdžeju duets The Him. Iespaidīgs būs arī pašmāju mūziķu piedāvājums: Bermudu divstūris, The Sound Poets, Aija Andrejeva, Jānis Stībelis, Ozols, ansis, Carnival Youth, Laika suns, Labvēlīgais tips, Laime pilnīga, Viņa, Neon Saturdays, Indygo, Marta, Singapūras satīns, Double Faced Eels, DJ Makree, Chris Noah un citi.

Apmeklētāju vērībai: festivāla vārti apmeklētājiem tiks atvērti pulksten 17, bet telšu pilsētiņa pirmos viesus būs gatava uzņemt jau 1. augusta vakarā, sākot no pulksten 17. Lai ērtāk nokļūtu festivālā, Summer Sound sadarbībā ar DPD Latvija piedāvā uz festivāla teritoriju nosūtīt mantas bez maksas - telti, guļammaisu, apģērbu un citas festivālā noderīgas lietas. Informāciju par bezmaksas kurjera pakalpojumiem meklējiet festivāla mājaslapā. Un vēl - piektdien, 2. augustā, uz Liepāju ir norīkots arī a/s Pasažieru vilciens papildreiss - no Rīgas tas izbrauks pulksten 13.50. Kursēs arī ierastais reiss, kurš no Rīgas izbrauks pulksten 18.25.

Jāatgādina, ka Summer Sound norisināsies devīto reizi, un pa šiem gadiem tas kļuvis par vienu no nozīmīgākajiem vasaras mūzikas notikumiem visā Baltijā. To apliecina tie tūkstoši apmeklētāju, kuri ik gadu dodas uz Liepājas pludmali, lai baudītu divu dienu ilgus muzikālos priekus un atpūtu pašā jūras krastā.