Šodien Salacgrīvā izskanēs festivāls "Positivus"; paskat, kā aizvadīta tā pirmā diena

© Dāvis Ūlands/F64

Šodien Salacgrīvā noslēgsies mūzikas festivāls "Positivus", un kā pēdējie uz galvenās skatuves šodien kāps britu elektroniskās mūzikas grupa "Underworld", informē festivāla organizatori.

Grupa šogad svin savu 25 gadu jubileju. Tāpat šodien savu pirmo koncertu Baltijā sniegs britu roka duets "Royal Blood". Uz galvenās skatuves šodien arī varēs redzēt "Superorganism", "Emma-Jean Thrackey" un "Funk Therapy Collective".

Savukārt uz festivāla otrās lielākās skatuves - "Lāčplēsis Stage" - uzstāsies "Carousel", "Very Cool People", "Adam Naas", "Husky Loops", "Ewert and the Two Dragons", "Ivan Dorn" un "Makree Live".

Uz "Piena Svētki Stage" uzstāsies pašmāju mākslinieki "Sūdi", "The Bad Tones", "Kapelmeistars Group", Brīvrunu projekts, "Nastavševs/ Lubbennikov". Savukārt vakara izskaņā deju ballīti piedāvās DJ duets "Gribam Būt Dīdžejas" un "Diski Pļaski", bet dienas ieskaņā par labu garastāvokli rūpēsies improvizācijas teātri.

Šovasar festivāla apmeklētājiem būs baudāma arī jauna skatuve - "Teritorija X", uz kuras varēs dzirdēt "Adroit", "Tony", "Alisher Sherali", "Chilayz", "Max Merola", "Misha", "Barseghian" un "Upfade" dīdžejus.

Tāpat festivāla "Positivus" laikā piedāvās plašu filmu programmu, kuru veidos Latvijas Kultūras akadēmijas studentu radītās īsfilmas, kā arī citi latviešu un ārzemju režisoru darbi.

Festivāla "Positivus" apmeklētājiem ir pieejama telšu pilsētiņa. Apmeklētāju ērtībām telšu pilsētiņā pieejama mantu glabātuve, kā arī iespējama uzlādēt telefonu. Telšu pilsētiņā darbojas arī dušas, kurās uzstādītas atsevišķas kabīnes, aģentūru LETA informēja festivāla organizatori.

Izklaide

Grupa “Nielslens Lielsliens” – īpatnēja apvienība ar neizrunājamu nosaukumu un vēl dīvaināku tās izpildīto mūziku. Skaidrs, ka šādai apvienībai nekas nevar būt vienkārši, tāpēc arī jaunais albums tiek izdots nevis to pa roku galam iemetot straumēšanas servisos, bet piedāvājot to klausītājiem mazliet piemirstajā audiokasetes formātā.