Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Reiner "Veidojot tagadni"

© Publicitātes foto

Grupas “Indygo” vokālists Mārtiņš Vaters gan ir viens žiperīgs zellis: nupat klajā nāca “Indygo” jaunākais studijas albums, bet izrādās, ka viņš paklusām strādājis pie vēl viena projekta! Nez, viņš guļ, ēd un… ē, strādā ar vai tikai raksta mūziku?! Ja nopietnāk, “Reiner” ir modernā pankroka (pēc pašu ieskatiem) grupa, kurā bez Vatera vēl muzicē ģitārists Rūdolfs Rūtenbergs un bundzinieks Miks Riekstiņš, kuri iepriekš tika manīti Valmieras “hc/punk” grupā “Ambrosia”, kā arī basģitārists Raitis Radiņš no grupas “Nekad”.

Pirmie šīs apvienības mēģinājumi sākušies 2017. gadā, kad grupas dalībnieki “sanāca kopā ar vēlmi spēlēt enerģisku mūziku un labi pavadīt laiku.” Lēnā garā, absolūti bez kāda iespringuma, tapušas dziesmas un kļuvis skaidrs grupas muzikālais redzējums, kas iemūžināts šā gada sākumā “Sound Division Studio”, sadarbojoties ar skaņu inženieri Arturu Skujiņu-Meijiņu. Sešas ātras un melodiskas dziesmas, kas pieejamas vietnē “Bandcamp” un pēc laika nonāks arī pārējos straumēšanas servisos, kā arī būs pieejamas fiziskā formātā - tā vismaz sola “Reiner”.

PAR. Ļoti cerīgs projekts. Pats lielākais pluss - biežās ritma maiņas, “Reiner” neuzsēžas kā poppanka grupas uz viena motīva, tādā pat tempā skrubinot līdz galam, bet gan vienas dziesmas laikā piedāvā neskaitāmas pārejas. Labākais piemērs - dziesma “Pāris vārdu”, labākā dziesma - visas sešas. Zinot Vatera mežonīgo eksplozivitāti “Indygo” rokkoncertos, bail pat iedomāties, kā viņam “nobrauks jumts” šādu mūziku izpildot - to vajadzētu redzēt! Un dzirdēt “Reiner” klātienē.

PRET. Nu, diez vai šis ir modernais pankroks, piemēram, dziesma “Piecelsim kritušos” labi iederētos arī “Offspring” repertuārā, citi šajos gabalos saklausa kaut ko no “Bad Religion” utt. Nu jā, bet ko mūsdienās vairs jaunu izdomāsi, viss jaunais ir labi aizmirsts vecais… Par dziesmām nav sakāms nekas slikts, bet teksti gan ir šaubīgi.