Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Rīgā atgriežas industriāla metāla zvaigznes "Combichrist"

© Publicitātes foto

Pēdējās nedēļās Rīga kļuvusi par iecienītu pasaules “industrial metal” zvaigžņu koncertvietu: nupat te pabija vieni no šī žanra pionieriem “Ministry”, tūlīt Lucavsalu plosīs “Rammstein”, bet pa vidu tam – “Combichrist”.

Šo ceturtdien, 25. jūlijā, ASV mītošie elektroindustriālā metāla izpildītāji “Combichrist” atkal viesosies klubā “Melnā Piektdiena”, šoreiz atrādot savu šogad izdoto albumu “One Fire”. Tas ir jau astotais studijas ripulis šīs apvienības karjerā, turklāt vēl tiem var pieplusot desmit minialbumus jeb EP, kā arī vienu labāko dziesmu izlasi. Grupa izveidota 2003. gadā, taču no tās sākotnējā sastāva ierindā palicis vien Norvēģijā dzimušais vokālists Endijs La Plega (Andy La Plegua): lai gan “Combichrist” bijis kā caurstaigājamā sēta, tajā uzspēlējuši kādi divi desmiti mūziķu, neviens tajā nav noturējies ilgāk par pieciem gadiem. Savukārt La Plega mūziku uzskata par vienu no svarīgākajām lietām savā dzīvē, bet “Combichrist” ir mūziķa pats nozīmīgākais projekts.

Pirmoreiz “Combichrist” pie mums viesojās 2010. gada 4. martā, “Arēnā Rīga” iesildot jau minētos "Rammstein". Jau nākamā gada sākumā viņi atkal bija te, tikai šoreiz kopā ar norvēģu grupu “Mortiis” un “Melnajā piektdienā”. Šajā klubā Endijs La Plega ar kompāniju atgriezās 2015. gada augustā, savukārt vēl pēc gada uzstājās jau Liepājas klubā "Fontaine Palace", turklāt ļoti cienījamā sabiedrībā - kopā ar amerikāņu "Filter" un vācu "Lord Of The Lost". No iepriekšējā grupas koncerta Rīgā atmiņā ir palikušas trīs lietas: atraktīvā un enerģiskā uzstāšanās, kā arī mūziķu grima maskas; superīgā dziesma “Love Is A Razorblade” (no 2014. gadā izdotā albuma “We Love You”), ar kuru tika noslēgts koncerts; pasaulē pretīgākais bundzinieks, kurš nepārtraukti izmētāja bungu kociņus, kurus nācās vākt tehniskā personāla cilvēkam, tāpēc nav brīnums, ka uz šī vīra jakas muguras bija uzrakstīts “I Hate Drummers”... Spriežot pēc koncertu setlistes, “Love Is A Razorblade” vairs spēlēts netiek, jo grupa repertuārā bāzējas uz jaunākajā albumā iekļauto materiālu, abi bundzinieki šogad ir nomainījušies (varbūt darbā pieņemti vēl riebīgāki?), taču vismaz grima maskas un enerģisko uzstāšanos neviens nav atcēlis.