Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Banks "III"

© Publicitātes foto

Kārtējā amerikāņu straumēšanas servisu zvaigzne – 31 gadu vecā (jaunā?) alternatīvā “r&b” un popa dziedātāja Džiliana Rouza Benksa jeb vienkārši Benksa.

Viņas dziesmas straumēšanas servisos lejuplādētas ap 1,3 miljardiem reižu, no tiem 615 miljoni reižu attiecas tikai uz Ameriku vien. Slavas virsotnēs viņa nonāca jau ar savu debijas albumu “Goddess” (2014), kurā bija tāds platīnots hits kā “Beggin For Thread” un apzeltītais singls “Waiting Game”. Nākamais albums “The Altar” (2006) ieņēma pirmo vietu straumēšanas servisa iTunes annālēs vairāk nekā 30 valstīs. Benksas dziesmas dzirdētas filmās (piemēram, “Divergent”, “The Lonely Ride” u.c.), tās izmantotas TV šovos (“Grey’s Anatomy”, “Power”), un nav brīnums, ka šī interneta un TV popularitāte pārcēlusies arī uz “dzīvo” pasauli, proti, Benksas tūre pa štatiem bija teju pilnībā izpārdota jau jūlija sākumā, lai gan tā sāksies tikai septembrī. “Esmu tik ļoti sajūsmināta, ka šis albums ir nācis pasaulē. Tas ir bijis mans mīlestības darbs vairāk nekā divu gadu garumā, un esmu ļoti laimīga, ka beidzot varu tajā dalīties ar saviem faniem,” tā par “III” izteikusies Benksa. Atskaitot dažus izlēcējus, Rietumu mūzikas kritiķi savā vērtējumā bijuši vienoti - četras zvaigznes no piecām, ar to pasludinot, ka albums ir labs. Tik vienkārši.

PAR. Kā pirmais singls no šī albuma tika izvirzīta dziesma “Gimme”, un te nu Benksas komandai ir bijusi pilnīga taisnība, šis enerģiskais un visai dejiskais gabals ir pārliecinoši labākais šajā ripulī, lai arī krietni atšķiras no pārējā tajā iekļautā skaņu materiāla. Benksa ļoti interesanti spēlējas ar balsi, un arī tās dotības viņai ir neapšaubāmas.

PRET. Kad albums jau sāk apnikt un ieskaties CD atskaņotāja taisnīgajās acīs (displejā), lai noskaidrotu, kura dziesma tad šobrīd skan, un cik vēl ir atlicis, tās vai tas (acis vai displejs) bezkaislīgi rāda, ka ritinās ceturtais skaņdarbs… Jādomā, ka ar to viss ir izteikts. Nez, kā šādas dziedātājas izraujas no tā purva, kurā mitinās tūkstošiem un tūkstošiem līdzinieču?