Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Kashuks "Lost Echo"

© Publicitātes foto

Pašmāju elektroniskās mūzikas (un ne tikai) aprindās labi pazīstamais Kashuks (Kaspars Kubeckis) izdevis jaunu studijas albumu – starp citu, tas ir jau piektais viņa karjerā. “Albums ir tapis izmantojot vairākus analogos sintezatorus, paša sadziedātus vokālus un bungas, kuras veidotas no apkārt esošo objektu skaņu ierakstiem.

Vienīgais viesmākslinieks ir Kashuka mazākā māsa Anna Marija Kubecka, kuras klarnetes partijas ir dzirdamas dažās no dziesmām. Šis albums ir kā ceļojums apziņā katram klausītājam individuāli, tādēļ ieteicams to klausīties uz austiņām, lai spētu izbaudīt katru mazāko skaņas detaļu pilnībā,” vēsta mūziķa nometne.

Šajā albumā ir “iekļauti 14 skaņdarbi, kuros mākslinieks atklāti dalās ar savas iekšējās pasaules piedzīvojumiem, tai skaitā arī pārdzīvojumiem.” Ja no mūziķa CV, tad jāatgādina, ka Kashuks ir divkārtējs Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas “Zelta mikrofons” laureāts elektroniskās mūzikas nominācijā, iepriekš veidojis oficiālus remiksus arī tādiem pazīstamiem Latvijas māksliniekiem kā “Prāta Vētra”, Dons, “Instrumenti”, “Carnival Youth” un citiem.

PAR. Elektroniskās mūzikas pazinējiem šis varētu būt īsts saldais ēdiens, jo Kashuks zina, ko dara - ne velti viņa pakalpojumus izmanto praktiski visi latvju mūzikas skatuves varenie. Savukārt pārējiem (nepazinējiem) atliks vien meklēt sev kaut ko interesantu. Piemēram, apskatnieks kā tipisks elektroniskās mūzikas nepazinējs te atrada tādas kompozīcijas kā mazliet agrīno “Zodiac” atgādinošo “Changes”, psihedēliskiem skaņu efektiem bagātināto “Hurdles” un mistisko “Burst”, bet visinteresantākā šķita albumu noslēdzošā “Light” ar hipnotiskām klavieru skaņām un vokālu, kas skan kā no Aīda valstības nācis.

PRET. Uz austiņām vai CD atskaņotāja, automašīnā vai “dzīvajā” - apskatnieks uz šo programmu pilnīgi noteikti nepavilktos, taču vispār jāatzīstas savā bezspēcībā: elektroniskā mūzika ir domāta “elektroniķu” vērtēšanai.