Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Rock’n’Berries "Stāsti"

© Publicitātes foto

Pašmāju grupas “Rock’n’Berries” otrais albums atšķiras gan ar šīs blices jauno muzikālo identitāti, gan saturā iekļauto apjomu: ja 2016. gadā klajā laistais “Smoothie Call” bija dubultalbums ar desmit dziesmām, tad jaunais darbs ir EP ar pieciem gabaliem - visiem latviski.

“Atšķirībā no pirmā albuma, šos stāstus gribējām izdziedāt tikai un vienīgi latviski, tas likās tik ļoti atbilstoši un īsti. Tāpat šoreiz visās dziesmās ir iepīti arī ļoti personiski stāsti - tās nav tikai dziesmas, tās ir mūsu pieredzes, sajūtas, emocijas, uzskati,” stāsta grupas vokālists, šovā „X Faktors” iepazītais Oskars Millers. „Mini albuma pamatideja radās 2018. gada pavasarī, kad grupa bija devusies ārpus pilsētas, lai klusumā un mierā nodotos radošajiem procesiem.” Trīs no albumā iekļautajām dziesmām tapušas sadarbībā ar producentu Reini Briģi, dziedātājiem Katrīni Lūkinu un Dagni Roziņu (viņš ierepojis nelielu partiju dziesmā “Neziņā”), kā arī čellisti Ernu Daugavieti. Atliek vēl tikai nosaukt šīs grupas sastāvu: Oskars Millers (vokāls), Mārtiņš Sliede (ģitāra), Jānis Narbuts (bass), Arnolds Jass (taustiņi), Kaspars Pļavnieks (bungas). Grupa izveidota 2013. gada jūnijā, un tās lielākais spēks ir “dzīvais” izpildījums - koncertos “RNB” varot piedāvāt praktiski jebkādu repertuāru, turklāt bliež profesionāli un ar pamatīgu enerģiju.

PAR. Atšķirībā no „Smoothie Call” sasviestā stilistiskā savārstījuma, šis albums glīti turas elektronizēta popa rāmjos, kur saklausāmas atsauces uz dažādākajām latvju blicēm. Oskaram ir laba balss, bet ģitārists vispār ir augstākā klase! Labākais gabals nenoliedzami ir dejojami enerģiskais „Laiks”.

PRET. Lielākais mīnuss - te nav nevienas tādas dziesmas, kas būtu dēvējama par superhitu un atstātu ar vaļā muti. Pat vēl vairāk - ja neskaita minēto “Laiku”, pārējās ir visai viduvējas dziesmas. Labi dzied, labi spēlē - nu un tad?! Protams, pēc nieka piecām dziesmām par grupas „jauno muzikālo identitāti” spriest pāragri, taču šobrīd „RNB” mūzika vairāk iederētos pilsētas svētku vakara koncerta ievadošajā daļā, nevis spēlēšanai kādā lielākā klubā.