Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Lizzo "Cuz I LoveYou"

© Publicitātes foto

Lielo izmēru lēdiju elks uz skatuves Lizzo (īstajā vārdā Melisa Viviana Džefersone) ir tiešām pārsteidzoša: gan ar savu stilu, gan uzvedību, gan dziedāšanas prasmēm, gan mūziku, gan – pie velna politkorektumu! – dzīvsvaru, ko var visā krāšņumā aplūkot arī uz šī CD vāciņa – Lizzo ar kompleksiem neslimo.

Viņa ir dziedātāja un arī aktrise, kuras kontā ir trīs studijas albumi, dalība divās filmās un vairākos TV projektos. Taču šoreiz par mūziku. Amerikānietes debijas albums “Lizzobangers” tika izdots 2013. gadā, nākamais ripulis “Big Grrrl Small World” - pašās 2015. gada beigās, bet tagad pienākusi klāt trešajam ripulim. Tas ir pirmais, kurš uzrādās topos, turklāt Amerikā pat sestajā vietā. Arī kritiķu atsauksmes par to ir pārsteidzoši slavinošas: saņemt četras zvaigznes no “Rolling Stone”, piecas - no “NME”, bet kopējā “Metacritic” rangā 82 punktus (no 100) nav joka lieta!

PAR. Lai gan Lizzo tiek pieteikta kā repere, viņa savā mūzikā meistarīgi sapin kopā enerģiska popa, hiphopa, soula, “r&b” un pat roka elementus - tā, lai to varētu klausīties abās okeāna pusēs. Dziesmu teksti ir humora un pašironijas pārpilni, taču štrunts par liriku - arī mūzika ir pārsteidzoši interesanta! Iesākusi ar superīgi džezīgo „Cuz I Love You” (ak, kungs, kas viņai ir par balss diapazonu!) un ne mazāk superīgo „pop & hop” dziesmu „Like A Girl” Lizzo klausītāju nosēdina pie CD atskaņotāja uz visu atlikušo albumu, kurā ir 14 dziesmas. Starp citu, atslābt nevajadzētu, jo pati labākā un pārsteidzošākā dziesma ir tieši beigās - „Water Me”, ko droši var griezt deju mūzikas klubos. Taču pa starpu minētajiem gabaliem vēl ir arī rotaļīgā „Juice”, ironiskā un spēcīgā „Soulmate”, kopdarbs ar Misiju Eliotu dziesmā „Tempo”, liriskā „Jerome” un citas labas lietas.

Popmūzikā sen nav dzirdēts kaut kas tik labs un jaudīgs. Lizzo ir liela zvaigzne. Visās nozīmēs.

PRET. Šķiet, iekļaut jaunajā albumā 14 dziesmas tomēr ir bijis pārāk liels izaicinājums, jo tajā iesprukuši arī pāris (bet tikai pāris!) diezgan nesaprotamu gabalu. Protams, elitārās mūzikas cienītājiem šim albumam uzreiz var droši iet garām, viņiem tajā nav nekā meklējama.

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.