Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Saldās sejas "Klausieties visi!"

© Publicitātes foto

Diezgan unikāls notikums: ansamblis “Saldās sejas”, kura pirmsākumi meklējami 80. gadu vidū Liepājā, un kuras dibinātāju vidū savulaik bijuši Zigfrīds Muktupāvels, Ivo Fomins, Tomass Kleins, Guntars Račs, Ainars Virga un citi, beidzot, pēc 34 gadiem, izdevuši pirmo studijas albumu!

Pērn gan klajā nāca albums „Koncerts „365”Cēsīs”, taču tas bija pavisam cits stāsts, jo tajā apkopoti pazīstami gabali šīs apvienības izpildījumā, bet nu izdots ripulis ar oriģināldziesmām. Pavisam tajā iekļautas 12 jaunas dziesmas, kā arī papildus Raimonda Paula dziesma “Lācis” (to ierasts dzirdēt „Dzeguzītes” izpildījumā), kas skaitās viens no grupas šī brīža lielākajiem hitiem. Albumā iekļauta dziesmas studijas versija, kas agrāk nav bijusi publicēta.

Lielāko daļu albuma dziesmu ir sarakstījis tandēms Kleins un Račs, taču te atrodama arī grupas jaunā solista Jāņa Narkevica dziesma “Iemīlējies autobuss” ar Rača vārdiem, kā arī Raimonda Paula un Gata Zotova dziesma “Koks ar diviem galiem”, kas, cita starpā, vairākus mēnešus šogad turējusies augstās vietās Latvijas Radio 2 “Muzikālās bankas” dziesmu aptaujā. Visas albuma dziesmas ierakstītas sadarbībā ar producentu Gintu Stankeviču, kurš ierakstīja, miksēja un kopīgi ar zviedru producentu Martinu Ankeliusu veidoja albuma māstera gala apstrādi.

Jāpiebilst, ka pašlaik “Saldo seju” rindās muzicē Guntars Račs (bungas, balss), Tomass Kleins (ģitāra, balss), Jānis NarkevicsJr. (balss, trompete, ģitāra), Uģis Tirzītis (ģitāra), Andris Alviķis (bass, balss) un Katrīna Bindere-Čodere (balss). Savukārt grupas koncertos vienmēr piedalās virkne viesmūziķu, starp kuriem parasti ir Ivo Fomins, Ainars Virga, Jānis Buķelis jeb Buks, Normunds Rutulis, Kristena Cīrule, Normunds Jakušonoks un citi ļoti pazīstami ļauži. Un vēl jāpiebilst, ka albuma publiskā prezentācija notiks 22. augustā Dzintaru koncertzālē, Guntara Rača jaunās grāmatas “Mīlestība ir” atvēršanas svētku ietvaros.

PAR. Tā kā stilistiski šis raibais pūlis kopā nekādi neturas, tad atliek no šī albuma pa vienai kā no bojāties sākušu aveņu trauka izlasīt dziesmas, kurām nav ne vainas. Lūk, stilīgā „Neiespējams nav nekas”, kas varētu būt „Saldo seju” ne pārāk saldā seja - kaut kas starp „Liepājas brāļiem”, „Credo” un no Rača savulaik izdotā solorepertuāra. Vēl - „Tu esi mana zvaigzne”, kas gan labāk piestāvētu „Labvēlīgajam tipam”, un Maestro „Koks ar diviem galiem”, kurai vajadzētu kārtīgi piebērt enerģijas ogles, atņemt tās izpildīšanu Narkevicam (ja tas ir viņš) ar Binderi un atdot to, piemēram, Jenny May ar Koļu Puzikovu - būtu superīgākais deju hits! Taču pati labākā ir atmiņā uzreiz paliekošā „Nekas nav svarīgāks par vārdiem” - ģeldīga dziesma, normāls Liepājas „pusroks”. Ā, un vēl - ģitāristi gan šajā albumā strādā uz goda, arī basģitārists izceļas. Nav jau slikti, ka nopietni vīri brīvajā laikā sanāk uzspēlēt jokainas dziesmas - nu ja, pareizi, savulaik taču „Bet Bet” sāka tieši tāpat...

PRET. Grūti sagaidīt, kad šis te viss beigsies, jo par patiesi veiksmīgām te var saukt gandrīz tikai iepriekš nosauktās dziesmas, savukārt uz nerviem krītošu gabalu ir krietni vairāk. Piemēram, „Tik daudz” ar šaušalīgi salkano piedziedājumu - to tiešām ir sacerējis Kleins ar Raču? Starp citu, ar Guntara dzejdara prasmēm vispār ir dīvaini, jo vairākās dziesmās (piemēram, „Mīlestība ir”) teksts neskaitāmas reizes atkārtojas - viņam jau nu nevajadzētu trūkt materiāla pantiņiem... Uz diska beigām vispār sabāzti dažādi brīnumi, piemēram, „Klausieties visi!”, „Uz mājām” u.tml. Rezumējot - vai ir vērts doties uz „Saldo seju” koncertu? Protams, lai paklausītos dažas dziesmas, aizietu uz bufeti un uztaisītu „selfiju” ar visiem šiem nenoliedzami cienījamajiem mūziķiem!