Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Whitesnake “Flesh & Blood”

© Publicitātes foto

Leģendārā britu rokgrupa “Whitesnake” ar nelieliem pārtraukumiem pastāv jau četrdesmit gadus “ar astīti” (oficiāli – no 1978. gada), taču joprojām nepagurusi laiž klajā jaunus studijas albumus. Nupat izdotais “Flesh & Blood” ir jau trīspadsmitais tās pastāvēšanas vēsturē, turklāt kopš iepriekšējā studijas ripuļa “The Purple Rose” izdošanas pagājuši vien četri gadi – šādiem rokveterāniem tas nav nemaz tik ilgs laiks. No komerciālā (topu) viedokļa – Britu salās tas sabija septītajā vietā, kas ir labākais “Whitesnake” rādītājs šajā desmitgadē.

Pašreizējais sastāvs: no pašiem grupas pirmsākumiem pie grupas stūres esošais vokālists Deivids Kaverdeils, ģitāristi Rebs Bīčs (grupā no 2002. gada) un Džoels Hekstra (no 2014. gada), basists Maikls Devins (no 2010. gada), bundzinieks Tomijs Aldridžs (no 1987. gada) un taustiņnieks Mišele Lupi (no 2015. gada). Jāatzīmē, ka abi ģitāristi “Whitesnake” rindās nav nekādi pasažieri - gan Bīčs, gan Hekstra pierakstījušies Kaverdeilam līdzautoros katrs piecām dziesmām. Par koncertiem - tuvākajās pāris nedēļās Kaverdeilu & Co var izķert Zviedrijā, Somijā un Krievijā, taču diez vai kāds speciāli kaut kur dzīsies, lai redzētu vaigā “Whitesnake”…

PAR. Kopumā 13 klasiskā “Whitesnake” stilā ieturētu gabalu - vai tad tas nav skaisti?! Jaunais albums ne velti ir tik augstu topos, jo tas tiešām atgādina kaut ko no šīs grupas ziedu laikiem, lai gan, protams, līdz tādai klasikai kā “1987” tam ir kā rāpus līdz Ķīnai - lasīti daži salīdzinājumi ar albumu “Lovehunter” (1979), tomēr drīzāk manāmas kādas atskaņas no “Ready an’ Willing” (1980) un it īpaši tajā esošā hita “Fool For Your Loving”. Lai gan - tikpat labi te var saklausīt kaut ko no “Slip Of The Tongue” (1989), bet ko nu te daudz rakņāties salīdzinājumos… Ar abiem pirmajiem gabaliem “Good To See You Again” un “Gonna Be Alright” Kaverdeila komanda pierāda, ka pulveris joprojām sauss, spars un jauda vēl ir, rokenrols mūžam dzīvs utt., taču labākās dziesmas meklējamas šī darba turpinājumā - “Hey You (You Make Me Rock)”, “Trouble Is Your Middle Name” un “Well I Never”. Nav ne vainas arī žiperīgajiem “Shut Up & Kiss Me” un “Get Up”. Uzteicams ir ģitāristu tandēms, meistarību joprojām nav zaudējis arī Aldridžs. Bet Kaverdeils… Ir Kaverdeils.

PRET. Pēc pirmajiem četriem gabaliem prieki uz laiku beidzas. Kas ir “Always & Forever” un pusbalādiskā “When I Think Of You (Color Me Blue)”, ko tās dara šajā ripulī?! Ar rokbalādēm šajā albumā vispār ir ļoti bēdīgi, arī “Heart Of Stone” un it īpaši “After All” ir garām - laikam Kaverdeils ir piemirsis, kā sacerēt labus liriskos gabalus. Bet rezumējot - neskatoties uz iepriekš izceltajām dziesmām, kopumā albums ir pelnījis vien trijnieciņu (varbūt ar krustu), jo nekā īpaša te nav.

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.