Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

VĒRTS APMEKLĒT. Vasaras vidū pilsētā pie jūras

ĪSTENI LATVISKS VAKARS sestdien gaidāms Ventspilī – tur notiks lielākais šlāgermūzikas festivāls Uz dziesmotā viļņa, kur sirsnīgā kopābūšana solās izvērsties par neaizmirstamu vasaras piedzīvojumu © Publicitātes foto

«Trenējam balsis, aujam kājās labākās deju kurpes un pošamies uz Ventspili, kur jau sestdien notiks lielākais šlāgermūzikas festivāls Uz dziesmotā viļņa,» aicina Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris. Kopā ar Latvijas Nacionālā teātra aktrisi Mariju Bērziņu viņi priecēs klātesošos muzikālo priekšnesumu starplaikos.

Sestdien, 6. jūlijā, pulksten 20 Ventspilī, Reņķa dārzā šlāgerfestivālā Uz dziesmotā viļņa visu laiku iecienītākās estrādes melodijas izpildīs vairāk nekā 30 populāru dziedātāju un grupas: Andris Baltacis, Jānis Moisejs, brāļi Ziemeļi, Liene Šomase, Kaspars Markševics, Ineta Rudzīte, Ainars Bumbieris, Tihovsku ģimene, māsas Legzdiņas, Rikardions, Aigariņš, grupas Zeļļi, Mākoņstūmēji, Crazy Dolls, Dvinskas muzikanti, Bruģis, Klaidonis, Dakota, Vēja runa, Tālbraucēji, Zaļā galma kapela, Dobeles zemessargi, Lauku muzikanti un vairāki citi.

Festivāla īpašie viesi būs komponists Jānis Lūsēns, kurš šogad atzīmē 60 gadu jubileju, kā arī dziedātāji Uģis Roze, Ingus Pētersons, Žoržs Siksna un Laimis Rācenājs & Neaizmirstulītes. Bet pēc pusnakts zaļumballi līdz rīta gaismai spēlēs grupa Dakota.

«Bērnībā man nebija lielāka prieka, kā klausīties dziesmas no plašu atskaņotāja un dungot tām līdzi,» saka aktrise Marija Bērziņa, atklājot, ka viņa klausījās brāļus Laiviniekus, dziesmas no teātra izrādēm, šo to arī no ārvalstu repertuāra. «Bet kas tad padara mūziku par tautā iemīļotu? Manuprāt, melodiskums, vienkāršība, kas balstīta ziņģēs un folklorā, lipīgs piedziedājums, kurš iegulst atmiņā un sirdī. Vārdos - tēmas, kas pazīstamas ikvienam. Un, protams, dziedātāja personība, kura ļauj dziesmā izstāstītajam stāstam kļūt intriģējošam. Skatītāji un klausītāji mīl tos māksliniekus, kuri viņiem atbild ar to pašu,» saka Marija Bērziņa, aicinot skatītājus un klausītājus tieši uz tādu pasākumu - festivālu Uz dziesmotā viļņa. Jo - kur vēl labāk ļauties dziesmām, dejām un kopābūšanai, ja ne vasaras vidū pilsētā pie jūras?

Savukārt Marijas kolēģis, Dailes teātra aktieris Ģirts Ķesteris, atgādina, ka šī būs lieliska iespēja apvienot patīkamo ar lietderīgo, izbaudot nedēļas nogali Ventspilī. «Koncerts un zaļumballe Reņķa dārzā. Jūra, saule, atpūtas un izklaides iespējas, ko piedāvā Ventspils pilsēta. Galu galā, Ventspils ir pilsēta, kas neatstāj vienaldzīgu!» uzsver skatītāju mīlētais aktieris.

«Patiess prieks, ka Ventspilī atgriežas šlāgermūzika, kas bija labi iedzīvojusies Ventspils pilsētas daudzveidīgajā piedāvājumā. Domājot par kultūras politiku pilsētā, respektējam dažādas muzikālās gaumes dažādām mērķauditorijām. Laipni uzņemsim gan populāros māksliniekus, gan ikvienu pasākuma apmeklētāju. Patīkamu atpūtu Ventspilī!» novēl pilsētas mērs Aivars Lembergs.

Pasākuma laikā Reņķa dārzā darbosies arī bārs, būs pieejami atspirdzinoši dzērieni, kokteiļi, gardi ēdieni, mājražotāju produkcija un amatnieku izstrādājumi.