Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

RECENZIJA: Pink "Hurts 2B Human"

© Publicitātes foto

Viena no savulaik spurainākajām un huligāniskākajām (uz skatuves, ne dzīvē) popdziedātājām Pinka jeb Alesija Beta Mūra šogad atzīmēs savu 40 gadu jubileju – pat neticas! Nupat klajā nācis viņas astotais studijas albums, kurā iekļauto materiālu cenzoriem atkal nācies apzīmogot ar savu uzlīmīti – izteicienu ziņā Pinka joprojām ir tikpat nešpetna, tekstos atkal rakņājoties savā dzīvē un emocijās.

Arī vokāla ziņā viņa ar savu spēcīgo balsi ir tikpat izcila. Kā viesmūziķi šim ierakstam piesaistīti amerikāņu popdziedātājs Wrabel, “r&b” spēks Khalid, elektroniķi “Cash Cash”, kantrimūzikas pārstāvis Kriss Stepltons un citi. Lai gan kopš iepriekšējā dziedātājas studijas albuma “Beautiful Trauma” izdošanas aizritējis tikai pusgads, Pinkas pielūdzēju abpus Atlantijas okeānam ir bijuši gatavi to saņemt atplestām - gan štatos, gan Apvienotajā Karalistē šis ripulis topos ticis pirmajā pozīcijā.

PAR. Albums iesākas ar diviem trieciengabaliem - enerģiskajiem “Hustle” un “(Hey Why) Miss You Sometime”, no kuriem pēdējo pilnīgi droši var pieteikt Pinkas zelta fondam. Arī tādām dziesmām kā “Can We Pretend” un “We Could Have It All” nav ne vainas. Kopumā gan albums ieturēts visai rāmos toņos, tāpēc to klausoties nepieciešams distancēties no domas, ka šo visu izpilda Pinka - ja tas izdodas, tad albums šķitīs gana gaumīgs. Melanholisks optimisms - tāds ir šo albumu vienojošais motīvs.

PRET. No albumā iekļautajām 13 dziesmām iepretim deviņām (!) nācās pierakstīt “lēnais” vai “lēnīgs” gabals, turklāt no visas šīs varzas tikai “Courage” un varbūt vēl “Circle Game” var pielikt plusiņus - pārējie gabali ir diezgan garlaicīgi. Kronis visam ir albumu noslēdzošā dziesma ar zīmīgo nosaukumu “The Last Song Of Your Life”, lai gan tai te ir pat vairākas līdzinieces.. Saprotams, ka dāma 40 gados vairs nevar pa skatuvi lēkšot un kūleņot kā tīņu skuķis, skatījums uz dzīvi un līdz ar to mūziku arī paliek piezemētāks, bet tomēr - šis nu ir par traku…

*Materiāls tapis sadarbībā ar mūzikas veikalu “Randoms”.