Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Festivālā "Komēta" uzstāsies audiovizuālā apvienība no Libānas

© Publicitātes foto

Šī gada “Komēta” festivālā, kurš norisināsies Rīgā, Daugavgrīvas cietoksnī, uzstāsies starptautiski atzītā audiovizuālā apvienība no Libānas “Love and Revenge”.

Galvenokārt izmantojot elektro-popa mūzikas žanra elementus, “Love and Revenge” jebkurā uzstāšanās reizē izmanto vairākas Arābu un Ēģiptes filmu klasikas, īpaši uzsverot Kairo filmu ierakstu “zelta laikus”. Tāpat multi-disciplinārajā performancē ir iekļauti vairāki populārākie un atzītākie Tuvo Austrumu mūzikas klasiķi - piemēram, dziedātājs, dzejnieks un komponists no Irākas Kadžems Sadžers (Kadhem Sager), dēvēts arī par “Arābu dziesmu Cēzars” un Sabah, starptautiski atzītā aktrise un mūziķe, kuru arābu un Ēģiptes valstīs atzīst kā “mūzikas dīvu”.

Moderns un virtuāls artefakts, vizuāls un muzikāli baudāms piedzīvojums - "Love and Revenge" ir 2015. gadā izveidojusies projekts, kuras sastāvā ir Vajels Kaudaihs (Wael Koudaih), arābu hip-hopa urbānās mūzikas sfērā pazīstams arī ar segvārdu “Rayess Bek”, kā arī Randa Mirza, vizuālā māksliniece un fotogrāfe no Libānas. Kā atzīst Apvienotās Karalistes dienas laikraksts “The Guardian”, šis projekts ir “Kaut kas pilnīgi atšķirīgs, bet tajā pašā laikā - pārliecinošs,".

“Love and Revenge” un citu mākslinieku uzstāšanās laiks tiks izziņots jūlija vidū. Tāpat kā iepriekšējos gados, arī šogad festivāla programmu veidos vairāki savstarpēji un tematiski saistīti ciemati - skatuves. Programmā iesaistīties vairāki dīdžeji, mūziķi, aktīvisti, lektori, cirka mākslinieki un radošās apvienības no visas pasaules. Festivāla programma tiks izziņota maijā.

Biļetes 40 eiro vērtībā līdz pat festivāla pirmajai dienai var iegādāties Bezrindas.lv, savukārt festivālā pie ieejas to cena būs 50 eiro. Pērkot grupas biļeti piecām personām, vienas biļetes cena ir 35 eiro. Festivāla apmeklējums svētdienā nemainīgi būs bez maksas.

Festivāls radās 2016. gadā, kad, sapņojot par kultūras notikumu, kur mūzika, māksla un cilvēki ir līdzsvarā ar dabu, radās "Komēta". Informācijai par pasākuma programmu, “open call” māksliniekiem un citām festivāla norisēm ir iespējams sekot līdzi mājaslapā festivalskometa.lv, kā arī “Komēta” sociālajos medijos.