Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Izklaide \ Mūzika

Jurim Pavītolam - 70!

© Publicitātes foto

Šīs nedēļas sākumā, 23. aprīlī, 70 gadu jubileju nosvinēja leģendārais Liepājas mūziķis un viens no grupas Līvi dibinātājiem Juris Pavītols. Lai to atzīmētu un, kā izsakās pats, «reizi desmit gados uzkāptu uz skatuves», Juris Pavītols 6. maijā Liepājas koncertzālē Lielais dzintars aicina uz savu 70 gadu jubilejas koncertu Starp debesīm un zemi. 

«Šis varētu būt mans trešais nopietnais jubilejas koncerts, kas notiek reizi desmit gados. Ja ir jubileja, tad jārāda viss labākais. Tādēļ koncertā skanēs dziesmas no laika, kad sāku nodarboties ar mūziku un rakstīt dziesmas - no 1972. gada, pirmās mīlas dziesmas un rokbalādes. Koncertā esmu aicinājis piedalīties tās grupas un mūziķus kopš tiem laikiem - cik nu varēju savākt. Un, tā kā esmu pedagogs gan Liepājas Universitātē, gan Priekules Mūzikas un mākslas skolā, esmu aicinājis piedalīties arī savus audzēkņus, tostarp Lejaskurzemes simfonisko orķestri, kurā muzicē gan pedagogi, gan labākie audzēkņi,» stāsta mūziķis.

Koncertā piedalīsies dziedātāji Ieva Akuratere, Igo, Ingus Ulmanis, komponists Mārtiņš Brauns, mūziķi Aivars Hermanis, Valdis Skujiņš, Vilnis Krieviņš, blūzmenis Ainars Pūpols, aktieris Juris Bartkevičs, grupa Saime ar Ināru Rubīnu un Andri Riekstiņu, kā arī daudzi citi.